ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυλωνίτης: “Παίκτης του προπονητή ο Ιντέγε! Ο Μπόατενγκ έχει προσόντα για να βοηθήσει”!

Ο αμυντικός της Στουρμ Γκρατς, Τάσος Αυλωνίτης, μίλησε  για τον Σράμελ, τον Μπόατενγκ, τον Ιντέγε αλλά και τους Σιώπη, Δεληζήση και Παντελίδη που γνωρίζει προσωπικώς.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον Σράμελ που είναι συμπαίκτης του και ενδιαφέρει τον Άρη:

«Ο Σράμελ είναι 100% επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, είτε είναι βασικός, είτε αναπληρωματικός. Τον έχω ζήσει έναν χρόνο εδώ στην ομάδα που είμαστε. Είναι πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής και έχει αγωνιστεί και στην Ραπίντ Βιέννης και όπως και η Στουρμ είναι από τις καλύτερες ομάδες της Αυστρίας. Έχει ένα πολύ καλό και «γλυκό» αριστερό πόδι και από τα καλύτερα που έχω δει στην καριέρα μου.

Τον τελευταίο καιρό δεν αγωνίστηκε πολύ, δεν ξέρω τους λόγους, δεν μπορώ να κρίνω τους προπονητές. Αλλά όσο αγωνιζόταν, όπως γράφουν και ΜΜΕ της χώρας, η ομάδα πήρε τους περισσότερους πόντους. Είναι εξαιρετικός και στο 3-5-2, για όλη την πλευρά, αλλά και στο 4-4-2. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι 100% επαγγελματίας, πάντα πολύ νωρίς στην προπόνηση, στο γυμναστήριο συνέχεια, είναι εξαιρετική περίπτωση.

Το ελληνικό με το αυστριακό πρωτάθλημα δεν διαφέρει πολύ. Ίσως το ελληνικό είναι πιο πολύ τακτικής ενώ το αυστριακό περισσότερο στα τρεξίματα και λιγότερο κατοχής μπάλας. Στα υπόλοιπα έχει ελάχιστες διαφορές».

Για το αν του μίλησε για Άρη:

«Υπήρξε και ένα ενδιαφέρον από τον Άρη και το Γενάρη και με ρώτησε για την ομάδα τότε. Εγώ του είπα ότι είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, ότι στοχεύει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ο κόσμος είναι φανταστικός, αν παίξει καλά θα τον αγαπήσει και αυτός θα αγαπήσει τον κόσμο. Του είπα εφόσον θέλει να φύγει, να πάει με «κλειστά μάτια». Τότε κάτι έγινε όμως και δεν πήγε (σ.σ. αποκτήθηκε ο Κόρχουτ)».

Για τον χαρακτήρα του Σράμελ:

«Είναι εξαιρετικό παιδί. Δεν δημιουργεί πρόβλημα είτε αγωνίζεται, είτε όχι. Προσπαθεί πάντα με την προπόνηση να διεκδικήσει θέση βασικού».

Για την επίσκεψή του στα ελληνικά νησιά:

«Ήθελε καιρό να πάει στα ελληνικά νησιά, δεν συνδέεται με το ενδιαφέρον του Άρη. Έχουμε πολύ λίγο καιρό διακοπές. 15 μέρες άδεια μόνο».

Για τον Κένεντι Μπόατενγκ που επίσης ενδιαφέρει τον Άρη:

«Καταρχάς, στην Λανσκ όπου ανήκει, έχει ένα φοβερό πρότζεκτ. Φέτος τερμάτισε 2η και θα παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια άγνωστη ομάδα για την Ελλάδα, αλλά αν συνεχιστεί το πρότζεκτ της τα επόμενα χρόνια, τότε θα αγωνίζεται συνεχώς στην Ευρώπη. «Καλλιεργεί» ταλέντα και δεν βασίζεται σε κάποιον μεγάλο επιχειρηματία. Δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στις Ακαδημίες, στις εγκαταστάσεις κλπ. Ο τερματοφύλακας τους και δύο μπακ παίζουν εθνική ελπίδων.

Τον Μπόατενγκ δεν τον γνωρίζω αλλά τον έχω δει σε φωτογραφίες και σε παιχνίδια. Έχει πολύ αθλητικό στυλ, έχει πολύ καλή ηλικία (22) και έχει σκοράρει και αρκετά γκολ για στόπερ. Υπό τις οδηγίες του κ. Σάββα Παντελίδη, που τυγχάνει να γνωρίζω, νομίζω θα βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες θα έχει και θα βοηθήσει πολύ. Για να τον εμπιστεύτηκε η Λανσκ, κάτι καλό θα έχει. Θα βρει ανταγωνισμό στον Άρη. Κάθε θέση στην ομάδα του Άρη έχει ανταγωνισμό. Ο κ. Παντελίδης είναι δίκαιος προπονητής, θα παίξει αυτός που αξίζει».

Για τον Παντελίδη που τον είχε προπονητή στο Αιγάλεω:

«Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Έχουμε πολύ καλές επαφές. Ήταν από τους πρώτους προπονητές που είχα και από τους ελάχιστους στην καριέρα μου που ασχολήθηκαν ατομικά με παίκτες. Προσπαθούσε να διορθώσει από όλους λάθη. Στον καθένα προσωπικά. Δεν μίλαγε απλά για μια θέση. Είναι πολύ σημαντικό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ακόμα και τώρα όταν τον βλέπω, τον ευχαριστώ γιατί με βοήθησε πολύ».

Για τον Παντελίδη στον Άρη:

«Προσωπικά πιστεύω θα πετύχει. Είναι πολύ εργατικός προπονητής, σκέφτεται και δεν παίρνει αποφάσεις εν βρασμώ στη διάρκεια του παιχνιδιού. Πέρυσι έκανε αξιόλογη πορεία, παρά το κακό ξεκίνημα. Με λίγες προσθήκες που θα βοηθήσουν την ομάδα, θα κάνει πολύ καλή πορεία σε Ευρώπη και Ελλάδα. Θα βοηθήσει και η δυναμική του κόσμου, που είναι πάντα εκεί. Βγάζει μια οικογένεια ο Άρης, όσο βλέπω από την τηλεόραση και αυτό νομίζω είναι το «μυστικό» για κάθε επιτυχημένη ομάδα».

Για τη γνώμη του για τον Σιώπη και τον Ιντέγε:

«Ο Ιντέγε είναι πραγματικά εργατικός μέσα στο γήπεδο. Δεν περιμένει τη μπάλα στα πόδια για να βάλει γκολ. Είναι κυρίως επαγγελματίας. Βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό και σκόραρε σε σημαντικά ματς. Θα βοηθήσει η προετοιμασία με τον Άρη. Δεν είχε κάποια ομάδα τους τελευταίους μήνες αλλά θα βοηθήσει πολύ τον Άρη. Είναι «παίκτης προπονητή. Ήταν και εξαιρετικός χαρακτήρας. Εύχομαι τα καλύτερα, τον εκτιμώ ιδιαίτερα.

Μου είναι πολύ συμπαθής ο Άρης, μου αρέσει ο κόσμος που παρά την πτώση σε κατώτερες κατηγορίες είναι εκεί.

Με τον Σιώπη δεν έτυχε να παίξουμε μαζί. Τον ξέρω προσωπικά και είμαστε φίλοι. Είναι φανταστικό παιδί με πολλή τρέλα και πολλή ενέργεια. Θα δώσει και τη ψυχή του για την ομάδα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής ματώσει τη φανέλα, θα έχει και καλή καριέρα. Του αξίζει να είναι στην Εθνική. Είναι παιδί με αγωνιστική διάρκεια. Τον έχει ανάγκη η Εθνική. Εύχομαι να είναι εκεί».

Για παίκτες του Άρη που γνωρίζει:

«Τον Δεληζήση τον γνώρισα στην Καβάλα. Και εκείνος εξαιρετικός χαρακτήρας. Αργά ή γρήγορα δικαιώθηκε. Είναι αρχηγός στον Άρη και πραγματικά τον χαίρομαι. Τον Ντίνο Διαμαντόπουλο γνωρίζω πολλά χρόνια. Ελπιδοφόρος στον τομέα του και η φετινή χρονιά τον δικαίωσε. Ελπίζω να πάει πιο ψηλά με την ομάδα του Άρη».

To Top