Αυξάνονται τα μεγάλα ονόματα του αθλητισμού που είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αυξάνονται τα μεγάλα ονόματα του αθλητισμού που είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΝΒΑ

Στον επτά φορές All-Star, Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την κατάσταση του εμβολιασμού του, δεν θα του επιτραπεί να αγωνιστεί ή να προπονηθεί με τους Μπρούκλιν Νετς έως ότου «δικαιούται να είναι πλήρως συμμετέχων», όπως ανακοίνωσε η ομάδα του ΝΒΑ. Η εντολή της Νέας Υόρκης απαιτεί απόδειξη ότι κάποιος έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για να εισέλθει σε μεγάλους εσωτερικούς χώρους όπως γυμναστήρια.

Ο φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Άντριου Γουίγκινς, έλαβε το εμβόλιο για την COVID-19, αφού του ασκήθηκε κριτική για την απόρριψη της δόσης, με τον ίδιο να ζητά εξαίρεση λόγω θρησκείας.

Άλλοι παίκτες όπως ο φόργουορντ των Ντένβερ Νάγκετς, Μάικλ Πόρτερ, ο γκαρντ των Ουάσινγκντ Ουίζαρντς Μπράντλεϊ Μπιλ και ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ Τζόναθαν Άιζακ δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται άνετα να κάνουν το εμβόλιο και θεώρησαν την απόφαση ως προσωπική υπόθεση.

Ο Μπιλ, μάλιστα, είχε χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά την εισαγωγή του στα πρωτόκολλα COVID-19.

ΤΕΝΙΣ

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, δήλωσε το 2020 ότι ήταν ενάντια στον εμβολιασμό, προσθέτοντας τον Μάρτιο ότι ελπίζει οι εμβολιασμοί για τους παίκτες που αγωνίζονται στην ATP να μην γίνουν υποχρεωτικοί.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Πολιτεία της Αυστραλίας, Βικτόρια, εκεί όπου το πρώτο Grand Slam της σεζόν αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο με τον Τζόκοβιτς να υπερασπίζεται τον τίτλο, εισήγαγε μια εντολή εμβολιασμού για όλους τους επαγγελματίες αθλητές. Δεν είναι σαφές εάν αθλητές από το εξωτερικό ή άλλες αυστραλιανές Πολιτείες πρέπει επίσης να κάνουν το εμβόλιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε πρωτοσέλιδο το καλοκαίρι όταν είπε ότι δεν θα λάβει το εμβόλιο αν δεν γίνει υποχρεωτικό από το ATP Tour, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης. Τον Οκτώβριο, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί.

Ο Ρώσος και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, όπως και το Νο4, ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, εξέφρασαν σκεπτικισμό σχετικά με τον εμβολιασμό, αν και η κατάσταση τους παραμένει άγνωστη.

Τον Μάρτιο, η Ελίνα Σβιτολίνα και η Αρίνα Σαμπαλένκα, εξέφρασαν ανησυχίες για το πόσο γρήγορα κυκλοφόρησαν τα εμβόλια και είπαν ότι θα περιμένουν πριν αποφασίσουν αν θα το κάνουν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είναι σίγουρος πόσοι από την ομάδα του εμβολιάστηκαν και ότι η απόφασή τους για το αν θα το κάνουν μπορεί να επηρεαστεί από θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι προπονητές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ δήλωσαν ότι μερικοί ποδοσφαιριστές τους ήταν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, προκαλώντας την Premier League και τη βρετανική κυβέρνηση να συνεργαστούν για να κάνουν βίντεο στο οποίο θα ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές να κάνουν το εμβόλιο.

Άλλοι ποδοσφαιριστές προσβλήθηκαν από τον ιό αφού αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, όπως ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ, Γκράνιτ Τσάκα και ο επιθετικός της Γουέστ Μπρομ, Κάλμπι Ρόμπινσον, ενώ ο μέσος της Έβερτον, Φάμπιαν Ντελφ, προκάλεσε αντιπαράθεση τον Ιούλιο με μια ανάρτηση στο Instagram τονίζοντας ότι το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητο για την προστασία από τον κορονοϊό.

To Top