Αυτά δεν γίνονται! Ο Άρης πέταξε δύο βαθμούς από τη δυστοκία του και έμεινε στο 0-0 με τη Ξάνθη!

Ο Άρης πέταξε άλλους δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερος. Πλήρωσε την δυστοκία των επιθετικών του και την καλή απόδοση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το 0-0 με τη Ξάνθη δεν αφήνει τον Άρη να… αναπνεύσει και να κερδίσει θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα με το τέλος του πρώτου γύρου.

Το παιχνίδι άργησε να βρει ρυθμό και φάσεις στο πρώτο μέρος. Ούτε ο Άρης, ούτε η Ξάνθη μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι επικίνδυνο στις δύο εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων σε αυτό το διάστημα δεν βρήκαν ποτέ εστία.

Οι κίτρινοι με την παρουσία του Ρούμπεν Πουλίδο είχαν στις περισσότερες φάσεις καλύτερη συνοχή σε σχέση με άλλα παιχνίδια, ωστόσο έλειπε η δημιουργία. Μόνο μέσα από προσωπικές ενέργειες, είτε του Γιαννιώτα, είτε του Αγκάνθο, είτε του Σουνά μπόρεσε ο Άρης να φανεί απειλητικός.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν στο 28′ όταν ο Σουνάς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Αγκάνθο βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή. Η κεφαλιά του ήταν εξαιρετική, αλλά το ίδιο και η ενστικτώδης απόκρουση του Λοντίγκιν που έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης ανέβασε την πίεσή του, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και μπόρεσε να ελέγξει καλύτερα το παιχνίδι.

Στο 29′ από στημένη φάση και πάλι ο Άρης έγινε απειλητικός. Το φάουλ του Σουνά στο δεύτερο δοκάρι ήταν καλό, όμως πριν προλάβει ο Κοέλιο να στοχεύσει την εστία της Ξάνθης, παρενέβη ο Ντάνι.

Στο 33′ ο Αγκάνθο προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Λοντίγκιν με σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 37′ ο Άρης φωνάζει δικαίως για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Γιάννη Γιαννιώτα. Η διείσδυση του νεαρού επιθετικού στην μεγάλη περιοχή, κόπηκε αντικανονικά από δύο παίκτες της Ξάνθης, που βρήκαν πόδια και όχι μπάλα, όμως ο Στυλιαράς παρότι ήταν μπροστά στη φάση, δεν υπέδειξε την παράβαση.

Στην κόντρα επίθεση, οι Ξανθιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Μαρίν από τα δεξιά έβγαλε τετ α τετ τον Ονουάτσι. Αυτός κοντρόλαρε, αλλά δεν πλάσαρε σωστά και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με όμορφο συνδυασμό των παικτών του Άρη, από τους ελάχιστους στο α’ μέρος, όμως το γυριστό σουτ του Γιαννιώτα δεν βρήκε εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη. Από το ξεκίνημα οι παίκτες του Αλκαράθ κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, έβαλαν τη Ξάνθη στην περιοχή της και με τις εμπνεύσεις του Αγκάνθο δημιουργήθηκαν ευκαιρίες. Κορυφαία όλων η τριπλή ευκαιρία του Άρη να σκοράρει στο 54′ όταν κατά σειρά Σουνάς, Γιαννιώτας και Καραγιάννης σούταραν στην εστία, αλλά οι αμυντικοί της Ξάνθης και ο Λοντίγκιν έσωσαν την ακριτική ομάδα!

Στο 61′ σουτ του Αγκάνθο μετά από φάουλ πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης, που έγινε απειλητική στο 82′ όταν ο Ονουάτσι βγήκε στη πλάτη της άμυνας του Άρη, το πλασέ του όμως απέκρουσε έγκαιρα ο Βελλίδης.

Οι αλλαγές του Αλκαράθ ήταν περισσότερο αναγκαστικές παρά από πλάνο. Ο Αγκάνθο έμεινε από δυνάμεις και την θέση του πήρε ο Αγγελούδης, ενώ ο Τριανταφυλλάκος μπήκε στην θέση του Καραγιάννη. Στο 62′ ζήτησε αλλαγή ο Πουλίδο, αλλά τελικά έβγαλε όλο το 90λεπτο. Οι δύο επιθετικοί του Άρη που μπήκαν ως αλλαγές είχαν την ευκαιρία να λυτρώσουν τον Άρη στις καθυστερήσεις, όμως… Ο Τριανταφυλλάκος βρέθηκε μόνος του στο 94′ από ασίστ του Γιαννιώτα στη μικρή περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ και στην επόμενη φάση ο Αγγελούδης δεν πρόλαβε τους αμυντικούς της Ξάνθης…

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Μαργαρίτης, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Αγκάνθο (80′ Αγγελούδης), Παπαστεριανός, Κοέλιο (89′ Οικονομόπουλος), Σουνάς, Καραγιάννης (77′ Τριανταφυλλάκος), Γιαννιώτας, Καζναφέρης

ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος (79′ Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο (66′ Πλατέλλας), Μαρίν (71′ Μαρκόφσκι), Ονουάτσι, Φλίσκας, Ντάνι, Κομεσίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS

 

To Top