ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτά είναι τα δεδομένα για το μπάτζετ του μπασκετικού Άρη

Η διοίκηση του Άρη μετέφερε στον Παναγιώτη Γιαννάκη την εκτίμηση ότι το φετινό μπάτζετ θα κυμανθεί μεταξύ 800.000 – 1.000.000 ευρώ. Είναι αριθμός εκτός της σημερινής πραγματικότητας με τα δεδομένα που διαμορφώνονται και στον Άρη και στην αγορά.

Αν υποθετικά ισχύει αυτό που είπαν οι διοικούντες στον Γιαννάκη – πριν την συμφωνία τους – για το μπάτζετ και σε συνδυασμό με αυτό που υπογράμμισε ο Νίκος Λάσκαρης στην παρουσίαση του Γιαννάκη, πως η ομάδα θα λειτουργήσει μόνο με τα έσοδά της, για να μπορέσει να είναι συνεπής η ΚΑΕ ως προς την κάλυψη αυτού του μπάτζετ, τα έσοδα θα πρέπει να ανέρχονται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ, διότι θα πρέπει να υπολογιστούν τα χρήματα για την εφορία, τα λειτουργικά έξοδα, τις πληρωμές των ατζέντηδων. Είναι πολύ δύσκολο να βρει ο Άρης τόσα χρήματα χωρίς τη συμβολή του Νίκου Λάσκαρη.

Η εξέλιξη των πραγμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο προϋπολογισμός του Άρη για παίκτες την επόμενη χρονιά θα είναι κατά πολύ μειωμένος από τον περσινό και η λογική της διοίκησης θα πρέπει να είναι η δημιουργία ομάδας με μάξιμουμ 500.000 ευρώ μπάτζετ.

Παραμένει σε εκκρεμότητα το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, τα έσοδα από την χορηγία του πρωταθλήματος, τα έσοδα από τα διαρκείας και προς το παρόν υπάρχει ένα ερωτηματικό στις χορηγίες που θα καταφέρει να βρει η ομάδα.

Είναι προτιμότερο μια χρονιά να πάει η ομάδα με χαμηλό προϋπολογισμό και να είναι συνεπής, ώστε να μη δημιουργήσει νέα “ανοίγματα”, διότι σε αυτά τα έσοδα δεν υπολογίζονται ούτε οι υποχρεώσεις στο άρθρο 99, ούτε οι οφειλές που δημιουργήθηκαν φέτος…

Πρέπει να μπαίνει πάντα η υποσημείωση ότι όλα τα παραπάνω διαφοροποιούνται από τη στιγμή που λυθεί το πρόβλημα του Νίκου Λάσκαρη και βρει και πάλι την οικονομική ρευστότητα και ο ίδιος και η ΚΑΕ.

To Top