ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτά είναι τα εισιτήρια που έκοψαν οι ομάδες της Euroleague – Ποιες είναι οι πιο εμπορικές

Μπάσκετ χωρίς φιλάθλους δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η σχέση εξάρτησης που έχει κάθε άθλημα από τους fan είναι δεδομένη, καθώς γι αυτούς και τη διασκέδαση τους γίνονται όλα.

Η Euroleague αποτελεί το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ευρώπη κι αυτό το επιβεβαιώνουν με την παρουσία τους οι χιλιάδες Ευρωπαίοι φίλαθλοι που δίνουν το παρών στα γήπεδα κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Με τον πρώτο γύρο του ΤΟΡ 16 να έχει ολοκληρωθεί, το Euroleague Greece στο sport24.gr ανοίγει τον φάκελο των εισιτηρίων και ψάχνει ποιες ομάδες έχουν το πιο πιστό κοινό σε αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές, ποια ήταν τα ρεκόρ προσέλευσης σε αυτή τη δεύτερη φάση, ποιοι είναι αυτοί που έχουν το καλύτερο μέσο όρο αλλά και ποιος είναι ο πιο εμπορικός αντίπαλος που ξέρει να γεμίζει τα γήπεδα των… άλλων.

Διαβάστε:

Ξεκινώντας την καταγραφή, η Ρεάλ είναι αυτή που έχει κόψει περισσότερα εισιτήρια (53.885) μέχρι τώρα, όμως έχει δώσει 5 εντός έδρας ματς. Στη δεύτερη θέση με 42.096θεατές σε 4 ματς βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε, ενώ στην τρίτη θέση με 37.069 θεατές σε 4αγώνες βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ. Σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών (4) ο Παναθηναϊκός έχει κόψει31.046, ενώ ο Ολυμπιακός με ένα παιχνίδι λιγότερο μετράει 30.022 εισιτήρια.

Ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν πόσο κόσμο μαζεύει κατά μέσο όρο κάθε σύλλογος στο ΤΟΡ 16 τότε θα βρούμε την Ζαλγκίρις να προηγείται αρκετά έχοντας 12.058 στη “Zalgirio Arena”. Στην δεύτερη θέση είναι η Ρεάλ με 10.777 μέσο όρο εισιτηρίων, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Λαμποράλ Κούτσα με 10.668. Τους δύο Ισπανούς ακολουθεί η Φενέρμπαχτσε με 10.524 και ο Ολυμπιακός με 10.007. Όσον αφορά τονΠαναθηναϊκό, οι “πράσινοι” έχουν στο πλευρό τους περίπου 7.761 φιλάθλους σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι που δίνουν στο φετινό ΤΟΡ 16.

Η Ζαλγκίρις κερδίζει και τη μάχη για τους περισσότερους φιλάθλους σε αγώνα του φετινού ΤΟΡ 16, καθώς οι 13.120 φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑκαι οι 12.793 που είδαν αυτό με την Λαμποράλ Κούτσα αποτελούν την καλύτερη φετινή επίδοση σ’ αυτή τη φάση. Στην τρίτη θέση με 12.473 θεατές είναι ο πρόσφατος αγώνας τηςΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι 12.018 θεατές που παρακολούθησαν το “clasico” μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα που μπορεί να μην γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδο της, όμως με την παρουσία της καταφέρνει να γεμίζει τα γήπεδα των άλλων είναι η Μπαρτσελόνα, καθώς 3 ομάδες έκαναν φετινό ρεκόρ προσέλευσης στο ΤΟΡ 16 κόντρα στους “Μπλαουγκράνα”. Πιο συγκεκριμένα Μπάμπεργκ, Ολυμπιακός και Ρεάλ είδαν τα έσοδα τους να αυξάνονται όταν αντιμετώπισαν τους Καταλανούς.

Συνολικά τους 56 αγώνες που έλαβαν χώρα στο φετινό ΤΟΡ 16 παρακολούθησαν 415.236 θεατές (!) κάτι που αποδεικνύει την τεράστια δυναμική που έχει η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της “γηραιάς” Ηπείρου.

To Top