Αυτά είναι τα σχέδια UEFA και ECA για μία Super League τριών κατηγοριών μετά το 2027

UEFA και ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων (ECA) μελετούν μία νέα…επανάσταση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το τέλος του τριετούς κύκλου 2024-2027, με την εισαγωγή μιας Super League με τρεις κατηγορίες. Αυτό αναφέρει η ισπανικής εφημερίδα «El Pais», αποκαλύπτοντας τις αρχές του σχεδίου και τη δυνατότητα μεταφοράς των αγώνων σε Σαββατοκύριακα.

Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ σχετικά με το μονοπώλιο της UEFA, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με τη συνεργασία της ECA σχεδιάζει τη δικής της Super League, με τρεις κατηγορίες των 18 ομάδων η καθεμία: Super League, European League και League Aspiring.

Μεταξύ δεύτερης και τρίτης κατηγορίας θα υπάρχουν τέσσερις άνοδοι και υποβιβασμοί, ενώ μεταξύ της πρώτης και του δεύτερης μόνο δύο, γιατί οι ισχυρότεροι σύλλογοι -σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα- δεν θέλουν κινδύνους, ενώ φέρονται να ζητάνε ο πιθανός υποβιβασμός τους να μην κριθεί από τη βαθμολογία μιας χρονιάς, αλλά από τον μέσο όρο των τελευταίων τριών έως πέντε χρόνων.

Βέβαια, για την υλοποίηση του σχεδίου θα πρέπει να επιλυθούν ορισμένα προβλήματα, όπως το αγωνιστικό ημερολόγιο. Η συμμετοχή σε 34 ευρωπαϊκούς αγώνες θα ήταν καταστροφή για το καλεντάρι, η προτεινόμενη ιδέα είναι να υπάρχουν δύο όμιλοι, με μια τελική φάση. Έπειτα υπάρχει ο ρόλος των εθνικών πρωταθλημάτων. Υπάρχουν εικασίες ότι η κατάκτηση του τίτλου ή μιας καλής θέσης στο πρωτάθλημά σας θα μπορούσε να φέρει ένα οικονομικό μπόνους και ίσως περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της Super League.

Οι σύλλογοι θα μπορούσαν να επεκτείνουν τα ρόστερ τους σε 34 παίκτες για να αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό και εγχώριο μέτωπο, ενώ επιστρέφει η συζήτηση τα Σαββατοκύριακα να είναι αφιερωμένα σε ευρωπαϊκούς ή εθνικούς αγώνες.

To Top