ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αυτά είπε ο Λάσκαρης στην ομιλία του! Καυστικός με την Ευρωλίγκα, ανέδειξε το πνεύμα συνεργασίας και διαφάνειας στη FIBA!

Αρκετά επιθετικός με την Ευρωλίγκα και την ηγεσία της ήταν στην ομιλία του ο Νίκος Λάσκαρης, στην χθεσινή παρουσίαση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι, υπογραμμίζοντας πως στη FIBA υπάρχει διαφάνεια και συνεργασία!

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως είναι πιο δίκαιη η κατάσταση στη FIBA σε σχέση με την Ευρωλίγκα, εξηγώντας πως στην Ευρωλίγκα υπάρχουν κλειστά συμβόλαια και ένα γκρουπ συγκεκριμένων ομάδων με σταθερή παρουσία και κάποιες άλλες που έχουν συμπληρωματικό ρόλο. «Στη FIBA είμαστε συνεργάτες, νιώθουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλον. Θα έχουμε όλοι συμμετοχή στις εξελίξεις”, ήταν το σχόλιό του.

Υπογράμμισε πως υποβαθμίζεται από την λογική της Ευρωλίγκας η σημασία και αξία των εθνικών πρωταθλημάτων και των αθλητικών κριτηρίων και το γεγονός ότι η FIBA θα έχει ομάδες βάσει αθλητικών κριτηρίων, βάσει αποτελεσμάτων και κατάταξης αποκαθιστά την αδικία που δημιουργείται.

Υποστήριξε πως οι κίτρινοι ζημιώθηκαν οικονομικά από τη συμμετοχή τους στο Γιούροκαπ «ενώ στη FIBA υπάρχουν συγκεκριμένα έσοδα και η κατάσταση είναι πιο διάφανη ως προς τον τρόπο είσπραξης των χρημάτων”.

Πρόσθεσε πως είναι στο χέρι της κάθε ομάδας να αξιοποιήσει την παρουσία της στη διοργάνωση για να αποκτήσει περισσότερα οικονομικά οφέλη και έσοδα και σχολίασε πως «η Ευρωλίγκα σου λέει να είσαι χαρούμενος που παίζεις στη διοργάνωσή της ενώ στη FIBA υπάρχουν και οι προϋποθέσεις κέρδους”.

Η ΚΑΕ ανέφερε χθες επιπλέον ατάκες από την ομιλία του Λάσκαρη στο Παρίσι. “Επιλέξαμε το Champions League για την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό και την μεγάλη προοπτική που έχει» και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως η επιλογή έγινε “για την αγάπη μας για το μπάσκετ”.

To Top