Αυτά μόνο στον Άρη γίνονται!

Αυτά που έγιναν σήμερα στην Λιβαδειά μόνο στον Άρη μπορούν να συμβούν. Πουθενά αλλού στον κόσμο. Ναι, η διαιτησία έπαιξε και πάλι ρόλο και μάλιστα καθοριστικό στην διαμόρφωση του αποτελέσματος, αλλά ο Άρης έδωσε το δικαίωμα στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα και στους ρέφερι και στον Λεβαδειακό… Το τελικό 4-3 από 1-3 στο 82’ φαντάζει εκτός πραγματικότητας, αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια!

Οι καινούριοι παίκτες έκαναν τον Άρη μια άλλη ομάδα στο γήπεδο. Δεν άλλαξε κάτι εντυπωσιακά στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι κίτρινοι έδειχναν πως πατούν με σταθερότητα στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσαν χώρο τον Λεβαδειακό, που είχε την κατοχή (58%-42%) και χτύπησαν στην κόντρα επίθεση. Στο πρώτο 20λεπτο είναι γεγονός πως ο Λεβαδειακός είχε υπεροχή και κάποιες καλές στιγμές, αλλά ο Γουναρίδης με σταθερότητα απομάκρυνε κάθε κίνδυνο, ειδικά στο σουτ του Κονέ έξω από την περιοχή στο 22’.

Ο Άρης δεν είχε καλές επιλογές στην τελική πάσα σε αυτό το διάστημα, αλλά όλα λειτούργησαν στην εντέλεια στην φάση του 30’. Εξαιρετικός συνδυασμός για τους παίκτες του Άρη, η μπάλα έφτασε στον Αγκάνθο, αυτός έδωσε στον άξονα στον Μπουγαϊδη, ο οποίος με μπαλιά… δεκαριού βρήκε από τα αριστερά τον Μπακασέτα και ο τελευταίος με άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-0!

Οι κίτρινοι δύο λεπτά μετά έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 2-0, αλλά παρά την εξαιρετική προσπάθεια του Καμινιώτη πάλι από τα αριστέρα, ο Γιαννίτσης δεν πλάσαρε σωστά μέσα από τη μεγάλη περιοχή…

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας και την εύνοια του Ιωαννίδη, που έδινε φάουλ για να… γεμίσει την περιοχή του Άρη, όμως οι κίτρινοι δεν απειλήθηκαν ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Άρης ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος εξαιρετικά. Αφού πρώτα ο Καπό με κεφαλιά δεν ευστόχησε στο 48’ στην εξέλιξη της φάσης ο Μανιάς βρήκε τον Μπακασέτα και αυτός με ιδανικό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα του Άρη.

Η πρώτη στιγμή αδράνειας των κίτρινων ήρθε στο 64’ όταν ο Κώτσιος με κεφαλιά από σέντρα του Καπό μείωσε σε 2-1… Η δεύτερη απερισκεψία ήταν στο 77’ όταν ο Μπουγαϊδης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ στον χώρο του κέντρου, που δεν χρειαζόταν. Ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες και από εκεί και μετά ο Λεβαδειακός πήρε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα…

Κόντρα στην ροή, οι κίτρινοι έπαιξαν έξυπνα την κόντρα επίθεση και στο 82’ ο Καμινιώτης βρήκε τον Μανιά στη μεγάλη περιοχή και αυτός με πλασέ έγραψε το 1-3! Τίποτα δεν προδίκαζε την συνέχεια… Ο Λεβαδειακός κέρδισε κόρνερ στο 84’, απόφαση που ήταν λανθασμένη γιατί η μπάλα ήταν καθαρά άουτ. Ο Ιντζίδης πήδηξε μόνος του στο κέντρο της περιοχής και με κεφαλιά μείωσε σε 2-3.

Δύο λεπτά αργότερα σε νέο κόρνερ, ο Γουναρίδης έκανε ίσως το μοναδικό λάθος του σήμερα. Η άστοχη έξοδος στοίχισε στον Άρη, καθώς ο Κώτσιος και πάλι με κεφαλιά ισοφάρισε…

Στα τελευταία λεπτά ο Γουναρίδης είχε πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο σουτ του Βαρέλα, που κατέληξε στα δίχτυα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Πριζιρόβσκι, Γεωργίου (Βαρέλα), Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Καπό, Κονέ, Πετράτσι (80’ Γιάντσης), Ροτζέριο (74’ Ιντζίδης), Ορτέγκα

ΑΡΗΣ (Παπαδόπουλος): Γουναρίδης, Βλάχος, Τσουμάνης, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καμινιώτης, Σουνάς (70’ Ηρακλής), Μπακασέτας (80’ Κύργιας), Μανιάς, Αγκάνθο (46’ Τάτος).

 

To Top