ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αυτά που έκανε ο Φαμπιάνο κόντρα στον Ατρόμητο δεν έχουν ξαναγίνει από αμυντικό στην Stoiximan Super League

Ο Άρης έκανε ένα πισωγύρισμα κόντρα στον Ατρόμητο, κάτι που επεσήμανε και ο Άκης Μάντζιος στις δηλώσεις του μετά το ματς, καθώς ηττήθηκε 1-3 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι κίτρινοι είχαν περισσότερες τελικές από τους Περιστεριώτες, όμως δεν ήταν πιο απειλητικοί. Το μοναδικό γκολ του Άρη πέτυχε ο αρχηγός Φαμπιάνο, ο οποίος αρχικά έχασε το πέναλτι, όμως πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Το γκολ που πέτυχε είχε μικρή σημασία, μιας και δεν έφερε κάποιον βαθμό στην ομάδα του, όμως είχε μια εντυπωσιακή απόδοση κόντρα στον Ατρόμητο, την οποία δεν έχει κάνει αμυντικός στη Stoiximan Super League από τη σεζόν 2019/20, όταν δηλαδή η Opta άρχισε να καλύπτει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε την σχετική ανάλυση που δημοσιεύει το sport24.gr:

Έπαιζε στόπερ αλλά με τον Ατρόμητο ήταν εκτελεστής και δημιουργός

Ο Φαμπιάνο ήταν ο καλύτερος παίκτης του Άρη κόντρα στον Ατρόμητο, όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση. Ο Βραζιλιάνος στόπερ είχε συνολικά 5 τελικές (έστω αν χρειάστηκε να εκτελέσει δις στη φάση του πέναλτι) και έδωσε 4 key passes, με αποτέλεσμα να είναι ο παίκτης που εκτέλεσε και δημιούργησε περισσότερο από κάθε άλλον στο ματς με τον Ατρόμητο.

Τη συγκεκριμένη επίδοση, το άθροισμα δηλαδή σε τελικές προσπάθειες και τελικές πάσες (key passes) δεν το έχει κάνει ποτέ αμυντικός στη Stoiximan Super League από τη σεζόν 2019/20, όταν η Opta άρχισε να καλύπτει το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι πρότινος η καλύτερη επίδοση ανήκε στον Ροντρίγκο Γκάλο. Ο άλλοτε μπακ του Ατρομήτου στο παιχνίδι με τον Βόλο στις 19 Ιανουαρίου 2020 (ο αγώνας έληξε 0-0), είχε μια τελική και επτά key passes.

Άρης: Αυτά που έκανε ο Φαμπιάνο κόντρα στον Ατρόμητο δεν έχουν ξαναγίνει από αμυντικό στην Stoiximan Super League
Οι ενέργειες του Φαμπιάνο κόντρα στον Ατρόμητο

Φυσικά ο Φαμπιάνο δεν ήταν πρώτος μόνο σε αυτά, αλλά είχε τις περισσότερες ενέργειες στο παιχνίδι (82), αλλά και τις περισσότερες ανακτήσεις κατοχής (11).

Η σεζόν για τον Άρη μέχρι στιγμής έχει κυλήσει με μέτριες πτήσεις, όμως ο αρχηγός του αποτελεί εξαίρεση, μιας και έχει μια σταθερά καλή απόδοση μαζί με τον Μπράμπετς (ο Τσέχος έχασε κάποια παιχνίδια λόγω τραυματισμού). Για να αλλάξει η μοίρα του Άρη πρέπει να βρει φυσικά και… συμπαραστάτες και να μην παίρνει πάνω του περισσότερες αρμοδιότητες από αυτές που πρέπει.

To Top