ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτές είναι οι δύο υποψηφιότητες για την ανάληψη του EURO 2024!

Προθεσμία… τέλος! Ο χρόνος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το EURO 2024 παρήλθε σήμερα (3/3), με τη σκανδιναβική συμμαχία να κάνει πίσω και τελικά, δύο χώρες να διεκδικούν τη διοργάνωση!

Δύο χώρες -τις οποίες συνδέουν πολλά- θα «παλέψουν», τελικά, για την ανάληψη του EURO 2024.

Η προθεσμία της UEFA για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για το 17ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα ανά τη γηραιά ήπειρο, Γερμανία και Τουρκία είναι εκείνες που θα… κονταροχτυπηθούν!

Όπως τονίζεται, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έφτασε μόνο ο γερμανικός και ο τουρκικός φάκελος, καθώς η σκανδιναβική συμμαχία, των Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας, έκανε πίσω!

Ο λόγος; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της σουηδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Καρλ Έρικ Νίλσον, το πρότζεκτ εγκαταλείφθηκε, καθώς «αντιληφθήκαμε ότι δεν έχουμε αρκετά στάδια για να αιτηθούμε την ανάληψη του Euro 2024», ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή (3/3).

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τις δύο υποψήφιες, μεγάλο φαβορί είναι, φυσικά, η Γερμανία, που έχει να διοργανώσει EURO από το… παρθενικό της, το 1988, στη Δυτική, τότε, πλευρά της χώρας… Όσο για την Τουρκία, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα επιχειρήσει να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η UEFA έχει κάνει γνωστή την επιθυμία της η διοργανώτρια χώρα να διαθέτει 2-3 στάδια με χωρητικότητα 50.000 θεατών (ιδανικά ένα με 60.000 και άνω), τρία στάδια με χωρητικότητα 40.000 θεατών και τέσσερα με τουλάχιστον 30.000 καθίσματα.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα ανακοινώσει στις 10 Μαρτίου 2017 τις χώρες που έθεσαν υποψηφιότητα, στις 27 Απριλίου 2018 θα κατατεθούν οι φάκελοι και τον Σεπτέμβριο του 2018 θα μάθουμε τη χώρα που θα έχει την τιμή να διοργανώσει τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πηγή: sport-fm.gr

 

To Top