Αυτές είναι οι 16 ομάδες του Europa Conference League – Παρούσα και η ομάδα του Γκάμα

Διαμορφώθηκε το ταμπλό των 16 ομάδων, που θα δουν τα ονόματά τους στην σήμερα (24/02, 14:00) κλήρωση στο UEFA Europa Conference League μετά τις αναμετρήσεις για τα playoffs της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους και ένας κυπριακός σύλλογος, καθώς η ΑΕΚ Λάρνακας (ομάδα του Μπρούνο Γκάμα) υπερασπίστηκε το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα και απέκλεισε την ουκρανική Ντίπρο.

Οι οκτώ ομάδες, που κέρδισαν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ, θα συναντήσουν τις υπόλοιπες οκτώ, που είχαν τερματίσει πρώτες στους ομίλους της διοργάνωσης και είχαν σφραγίσει την πρόκριση από τον Νοέμβριο.

Οι πρωτοπόροι των ομίλων θα μπούνε στην κλήρωση ως ισχυροί, γεγονός που σημαίνει ότι αφενός δεν γίνεται να κληρωθούν μεταξύ τους και αφετέρου οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις δικές τους έδρες.

Ισχυροί:

Μπασακσεχίρ, Γουέστ Χαμ, Βιγιαρεάλ, Νις, Άλκμααρ, Ντζουργκάρνεν, Σίβασπορ, Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ανίσχυροι:

Λάτσιο, ΑΕΚ Λάρνακας, Σέριφ Τίρασπολ, Άντερλεχτ, Φιορεντίνα, Λέχ Πόζναν, Βασιλεία, Γάνδη ή Κάραμπαγκ (είναι στην παράταση)

Τα παιχνίδια για τους 16 είναι προγραμματισμένα για τις 9 και 16 Μαρτίου, με τους προημιτελικούς να ακολουθούν στις 13 και 20 Απριλίου. Οι ημιτελικοί έχουν οριστεί για τις 11 και 18 Μάιου, ενώ ο μεγάλος τελικός της «Φορτούνα Αρένα» στην Πράγα για τις 7 Ιουνίου.

To Top