Αυτή είναι η επιστολή-πρόταση του Όλιβερ! Το οικονομικό σκέλος και η συμμετοχή Γαλανού στην επιτροπή

Η πρόταση του Λουίς Όλιβερ στον Ερασιτέχνη για την εμπλοκή του στον Άρη έχει προκαλέσει πολυποίκιλα σχόλια και είναι θέμα συζήτησης για τους κίτρινους.

Το PRESSARIS παρουσιάζει την επιστολή που έστειλε ο Ισπανός επιχειρηματίας στον πρόεδρο του ΑΣ Άρης Χάρη Παπαγεωργίου. Σε αυτήν περιγράφεται το οικονομικό σκέλος της πρότασης για τον ποδοσφαιρικό Άρη, ενώ όπως αναφέρει προβλέπεται η συμμετοχή του Γιώργου Γαλανού στην επιτροπή!

Αναλυτικά:

“Προς τον πρόεδρο του Α.Σ. ΑΡΗ κ. Χάρη Παπαγεωργίου

 

Αγαπητέ κ. πρόεδρε

Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνάντηση που είχαμε και στην οποία συζητήσαμε την ανάμιξή μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Α.Σ. ΑΡΗ.

Τόσο εγώ όσο και οι άμεσοι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να σας υποβάλλουμε την παρακάτω συνοπτική πρόταση λαμβάνοντες υπόψη και την ήδη αναγγελθείσα δια του τύπου και άλλου ενδιαφερόμενου διαχειριστή του ποδοσφαιρικού τμήματος ονόματι κ. Γαλανού.

Η οικογένεια μου επί σειρά ετών ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Ισπανία έχοντας στην ιδιοκτησία της ομάδα Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας. Παράλληλα ασχολούμεθα με βιομηχανικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Ο ΑΡΗΣ κέντρισε το ενδιαφέρον της οικογενείας μου και εμένα προσωπικά συνηγορούντων και των Ελλήνων συνεργατών μου και λόγω της ιστορίας του και λόγω της δυναμικής των φιλάθλων του και επειδή πιστεύουμε ότι γρήγορα με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στο χώρο του ποδοσφαίρου, τους συνεργάτες μας αλλά και τους διαθέσιμους πόρους που απαιτούνται θα μπορούμε καταρχάς να τον οργανώσουμε σε όλα τα επίπεδα, να τον φτάσουμε πρώτα ψηλά στην Ελλάδα, πάνω απ’ όλα υγιή και εν συνεχεία στην Ευρώπη τόσο με τη βοήθεια τη δική σας όσο κυρίως και με τη βοήθεια των Αρειανών φιλάθλων.

Συνοπτικά η πρότασή μας είναι η εξής: στην όποια συμφωνία έχετε καταλήξει με τον κ. Γαλανό να δημιουργηθεί μία επιτροπή για το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίον εκ της κείμενης νομοθεσίας υπάγεται στον ερασιτέχνη και ασφαλώς επικεφαλής θα είστε εσείς, ως πρόεδρος του ερασιτέχνη, ο κ. Γαλανός αλλά και 2 – 3 εκπρόσωποι δικοί μας.

  1. Η οικονομική συμμετοχή η δική μας στη Γ’ Εθνική θα είναι σταδιακά καθ’ όλη τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος μέχρι 1,000,000€ με άμεση καταβολή π.χ. 300,000€ για άμεσα έξοδα της ομάδος. Επειδή πληροφορήθηκα ότι τελείωσαν ή τελειώνουν οι μεταγραφές, την 1η Ιανουαρίου 2015 που γίνονται πάλι μεταγραφές είμαι διατεθειμένος να φέρω όσους παίκτες κοινοτικούς (Ισπανούς) αλλά και Έλληνες χρειάζονται για να βοηθηθεί η ομάδα να ανέβει κατηγορία.
  2. Πέραν της ανωτέρω οικονομικής συμμετοχής είμαστε διατεθειμένοι να καταθέσουμε εγγυητική επιστολή τραπέζης εις χείρας του ερασιτέχνη 4,000,000€ η οποία θα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την δημιουργία μετοχικού κεφαλαίου της υπό ίδρυση νέας ΠΑΕ για την Β’ εθνική κατηγορία. Στο ποσό αυτό μπορεί να προστεθεί και να μετοχοποιηθεί τυχόν υπόλοιπο ποσό που θα απομείνει από το 1,000,000€ που θα έχουμε βάλει για τη λειτουργία του τμήματος στη Γ’ εθνική κατηγορία. Δηλαδή το 1,000,000€ στη Γ’ εθνική δεν θα ληφθεί ως έσοδο του τμήματος αλλά θα μεταφερθεί στην υπό ίδρυση νέα ΠΑΕ και θα μετοχοποιηθεί.

Είναι κατανοητό κ. πρόεδρε ότι όταν με το καλό φτάσουμε να ιδρύσουμε νέα ΠΑΕ στη Β’ εθνική, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ξεκινήσει με κεφάλαιο τουλάχιστον 4,000,000€ συν τα έσοδα που θα έχει στην κατηγορία αυτη. Δηλαδή θα δημιουργήσουμε από την Β’ εθνική κατηγορία, ΠΑΕ επιπέδου Super League και μία από τις 2 – 3 καλύτερες οικονομικά, αγωνιστικά και υγιείς ΠΑΕ στην Ελλάδα.

Είναι αυτονόητο ότι για όλα τα ανωτέρω πρέπει να υπογραφεί μεταξύ μας ένα συμφωνητικό πιο λεπτομερές που να δεσμεύει και τις δυο πλευρές.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Luis Jr. Oliver

To Top