Αυτή είναι η Μαλάτιασπορ, υποψήφια αντίπαλος του Άρη στα play offs του Εuropa League

Δείτε το προφίλ της τουρκικής Μαλάτιασπορ, μία από τις δύο ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Άρης εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Μόλντε για την είσοδο του στους ομίλους του Europa League.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η ομάδα, που ιδρύθηκε μόλις το 1986, εδρεύει στην πόλη Μαλάτια στην κεντροανατολική Τουρκία, ενώ το γήπεδό της το «Malatya Stadium» είναι χωρητικότητας 27.000 φιλάθλων. Τα χρώματά της είναι το κίτρινο, το μαύρο και το κόκκινο και προπονητής της είναι ο 46χρονος Σερτζέν Γιαλτσίν, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στην Αλάνιασπορ.

Πρόκειται για μια ομάδα που ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας το 2015 και μετά από δύο χρόνια (2017) προβιβάστηκε στην Σούπερ Λιγκ. Την πρώτη της σεζόν στην κορυφαία κατηγορία (2017-18) τερμάτισε στην 10η θέση με 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Την περσινή σεζόν (2018-19) κατετάγη στην 5η θέση του πρωταθλήματος με απολογισμό 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 13 ήττες, ενώ στις 29 Απριλίου άλλαξε τον προπονητή της με τον Αλί Ραβτσί, να αντικαθιστά τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό, Ερόλ Μπουλούτ.

Πρώτος της σκόρερ ήταν ο Σέρβος Ντάνιελ Άλεκσιτς -μεταγράφηκε στην Αλ Αχλί- με 10 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βραζιλιάνος Γκιγιέρμε -συνεχίζει και φέτος- μοίρασε 7 ασίστ, όντας ο καλύτερός της πασέρ.

Φέτος, στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League η τουρκική ομάδα απέκλεισε την Ολίμπια Λουμπλιάνας φέρνοντας ισοπαλία εντός έδρας με 2-2 και κερδίζοντας στη συνέχεια στη Σλοβενία με 1-0.

To ρόστερ της και η εντεκάδα στο τελευταίο ματς με την Ολίμπια…

To Top