ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αυτή είναι η Φορτούνα Σιτάρντ, που αντιμετωπίζει σήμερα ο Άρης

Η Φορτούνα Σιτάρντ, την οποία θα αντιμετωπίσει σήμερα (20:00 ώρα Ελλάδα, 19:00 ώρα Ολλανδίας) σε φιλική αναμέτρηση ο Άρης, τερμάτισε την περσινή σεζόν στην 15η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Με ρεκόρ 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 18 ήττες συγκέντρωσε 34 βαθμούς, έναν παραπάνω από την Εξέλσιορ, αποφεύγοντας έτσι τα πλέι άουτ για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Προπονητής της είναι ο 56χρονος Ολλανδός Ρενέ Έιγερ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από τον Ιούλιο του 2018.

Η ομάδα, που εδρεύει στην πόλη Σιτάρντ στα νότια της Ολλανδίας, αγωνίζεται στο χωρητικότητας 12.500 θέσεων Trendwork Arena. Συμμετέχει στην Εέρστε Ντιβίζιε.

Η ομάδα είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο παλαιότερων συλλόγων, των ‘Fortuna 54’ και ‘Sittardia’. Η ενοποίηση έγινε την 1η Ιουλίου 1968. Η ‘Fortuna 54’ ήταν μια πετυχημένη ομάδα με ένα Κύπελλο Ολλανδίας (ποδόσφαιρο ανδρών) την περίοδο 1956-57 και μια 2η θέση στο πρωτάθλημα πίσω από τον Άγιαξ, ενώ η ‘Sittardia’ πάλευε για την αποφυγή του υποβιβασμού τις περισσότερες περιόδους. Οι δύο ομάδες ενοποιήθηκαν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

To Top