ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή είναι η 12άδα της Εθνικής για το Eurobasket

Tα φιλικά ολοκληρώθηκαν, η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για το Eurobasket 2017 και πλέον έγινε γνωστή η «γαλανόλευκη» 12άδα για το Eurobasket με τους Λαρεντζάκη-Μήτογλου να «κόβονται».

Έτσι η τελική 12άδα διαμορφώνεται ως εξής: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκος Παππάς, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Μπόγρης.

Μάλιστα, ο άμεσος συνεργάτης του κόουτς Μίσσα, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ανέφερε στην κάμερα της «ΕΡΤ» για τους δύο παίκτες που «κόπηκαν»: «Θα τα πει και ο κόουτς. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ήταν και οι δύο εξαιρετικοί όσο ήταν στην ομάδα. Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα έχουν σημαντική παρουσία στο μέλλον. Πάμε στο ψηλό σχήμα με Αγραβάνη – Μπόγρη και Θανάση. Οι κλήσεις έγιναν με βάση την παρουσία του Γιάννη. Δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε, είναι σημαντικό κομμάτι».

Έπειτα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Κάλεσα δύο παιδιά στην προετοιμασία, τον Λαρεντζάκη και τον Μήτογλου, οι οποίοι είναι έξω από την δωδεκάδα. Φυσικά, έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Είναι νέα παιδιά με ικανότητα και ταλέντο. Έχουν όλο τον δρόμο μπροστά τους. Ήταν σημαντική η παρουσία τους σε όλη την προετοιμασία».

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα είναι… μοιρασμένοι ως προς το ποιοι έχουν παίξει ξανά σε Eurobasket και ποιοι όχι. Υπάρχουν έξι παίκτες που θα πάρουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους γεύση από Eurobasket (Παππάς, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, Παπαγιάννης, Μπόγρης).

Από τους υπόλοιπους, ο Γιάννης Μπουρούσης έχει παίξει ήδη σε έξι Eurobasket, οι Νικ Καλάθης, Kώστας Σλούκας, Kώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης σε τρία και ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε ένα.

To Top