Αυτοί είναι οι «24άρηδες» που βρίσκονται στο στόχαστρο!

Ο Άρης της σεζόν 2012-13 θα έχει πολύ «νέο αίμα», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι «κίτρινοι» θα στηριχθούν σημαντικά σε παίκτες από την Κ-20, αλλά και σε αρκετές προσθήκες Ελλήνων κάτω των 24 ετών, με τα ονόματα των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων να αυξάνονται διαρκώς…

Ο Μάκης Κατσαβάκης και το τεχνικό επιτελείο προσπαθούν, σε διαρκή συνεννόηση με τους διοικούντες της ΠΑΕ, να αξιολογήσουν τους… δεκάδες εν δυνάμει υποψήφιους με τον αποτελεσματικότερο και ταχύτερο τρόπο, σε συνάρτηση με τις αγωνιστικές ανάγκες αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας.

Ήδη αποκτήθηκε ο Γιάννης Γκέσιος και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές μέσα στις επόμενες ημέρες και ώρες, ωστόσο ο Σερραίος τεχνικός θα δώσει παράλληλα βάρος στα… γηγενή ταλέντα. Οι πολλά υποσχόμενοι παίκτες από την Κ-20 και την Κ-17 θα δοκιμαστούν στις προπονήσεις και όσοι πείσουν για την ετοιμότητά τους θα πάρουν τις ανάλογες ευκαιρίες, συμμετέχοντας στην προετοιμασία μέχρι τέλους.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών με τους οποίους οι «κίτρινοι» είχαν διερευνητικές ή και προχωρημένες επαφές μέσα στις τελευταίες ημέρες. Τα ονόματα που «κυκλοφόρησαν» είναι αρκετά και θα… πολλαπλασιάζονται καθημερινά, όσο θα προχωρούν και οι επαφές των υπεύθυνων με νεαρούς παίκτες.

Ήδη, όμως, η λίστα που έχει διαμορφωθεί περιλαμβάνει αρκετούς υποψήφιους. Ακολουθεί μια καταγραφή των περιπτώσεων αυτών, που έχουν εξεταστεί από την ΠΑΕ και ενδιαφέρουν. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους αγωνίζονται στα μετόπισθεν, αφού προέχει το «χτίσιμο» της άμυνας…

Νίκος Παντίδος (1991, στόπερ): «Δημιούργημα» των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, έχει έλθει σε προφορική συμφωνία με τον Άρη και ίσως πολύ σύντομα υπογράψει το συμβόλαιό του. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε σ’ ένα επίσημο ματς με τους «πράσινους» το 2008, προτού κάνει το… αγροτικό του σε Αιγάλεω και Εθνικό Αστέρα. Πέρσι είχε 16 συμμετοχές με την ομάδα της Καισαριανής, μέχρι την αποβολή της από το πρωτάθλημα.

Κυριάκος Στρατηλάτης (1988, τερματοφύλακας): Βρίσκεται κοντά στο να επιστρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έπειτα από τέσσερα χρόνια. Ανήκε στους «κίτρινους» από το 2006 μέχρι το 2008, ενώ την τελευταία τετραετία αγωνιζόταν στο Λεβαδειακό, μετρώντας αθροιστικά 22 συμμετοχές.

Γιάννης Σιμψερής (1991, τερματοφύλακας): Άλλος ένας πρώην «κίτρινος» (ανήκε στις ακαδημίες του συλλόγου μεταξύ 2007 και 2010) που έχει εξεταστεί για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Μετά την αποχώρησή του από τον Άρη πέρασε από τη Νάουσα, τον Μακεδονικό και τον Αετό Σκύδρας, όπου αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο.

Βαγγέλης Γεωργίου (1988, αριστερός μπακ-χαφ): Συμπαίκτης με τον Γκέσιο στην Αναγέννηση Επανομής την περσινή χρονιά, περιμένει να ανταμώσουν ξανά στον Άρη. Μέχρι το 2011 ανήκε στον ΠΑΟΚ, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αλλά αγωνίστηκε περισσότερο σε Καβάλα και Πανσερραϊκό ως δανεικός.

Ανδρέας Ηρακλής (1989, στόπερ / αμυντικός μέσος): Η ικανότητα να δίνει λύσεις τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, είναι το μεγάλο αβαντάζ του 23χρονου πρώην παίκτη της Καλλιθέας, ο οποίος είχε 33 συμμετοχές την περασμένη σεζόν.

Χρήστος Αρκούδας (1990, δεξιός μπακ-χαφ): Επίσης προέρχεται από την Καλλιθέα, με την οποία έκανε μια «γεμάτη» χρονιά στη Β’ Εθνική, έχοντας 35 συμμετοχές και 1 γκολ. Γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της ομάδας του «Ελ Πάσο» και είχε δοθεί για μια σεζόν ως δανεικός στη Θήβα.

Ανέστης Νάστος (1989, αμυντικός μέσος): Ο ομογενής από την Αλβανία αποτελεί άλλον έναν υποψήφιο για τη μεσαία γραμμή. Πέρσι είχε 11 συμμετοχές και 1 γκολ με τον Εθνικό Αστέρα (συμπαίκτης με τον Παντίδο), μέχρι η ομάδα της Καισαριανής να αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Παύλος Μητρόπουλος (1990, αμυντικός μέσος): Ο 22χρονος χαφ αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Διαθέτει ποιότητα, αλλά και σημαντική εμπειρία από την Σούπερ Λίγκα, αφού πρόπερσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου (εκεί συνεργάστηκε με τον Κατσαβάκη) και πέρσι στον Παναιτωλικό (22 συμμετοχές, 1 γκολ). Ωστόσο, έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου μέχρι το 2014. Μόνο εφόσον καταφέρει να αποδεσμευτεί, λόγω του υποβιβασμού της ομάδας του, θα μπορέσει ο Άρης να κινηθεί γι’ αυτόν.

To Top