Αυτοί οι Νετς είναι διεκδικητές του τίτλου

Στην πρεμιέρα της σεζόν οι Νετς διέλυσαν με 125-99 τους Γουόριορς. Δύο ημέρες αργότερα, πάτησαν με 123-95 τους Σέλτικς στην Βοστώνη. Και, όχι ακριβώς ξαφνικά, η κουβέντα άναψε ήδη: Αυτοί οι Νετς πάνε για πρωτάθλημα.

Δεν ανακαλύπτει κανείς την Αμερική με αυτή την πρόταση. Όταν το Μπρούκλιν έκανε πέρυσι το απόλυτο κόλπο αποκτώντας πακέτο τους Κέβιν Ντουράντ και Καϊρι Ίρβινγκ, τοποθετώντας τους δίπλα σε έναν ελπιδοφόρο κορμό, αυτό περίμεναν όλοι. Είναι όμως τα “Αν” και τα “ίσως” που ακολουθούν κάθε φορά.

Οι Νετς είναι ενδεχομένως η ομάδα με τα περισσότερα “Αν” και “ίσως” από κάθε άλλο σύλλογο της λίγκας. Περιμένουν από έναν σταρ που έλειψε 18 μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού (Ντουράντ) και έναν άλλο που πρόλαβε πέρυσι να παίξει 20 παιχνίδια πριν τραυματιστεί (Ίρβινγκ) να τους κουβαλήσουν μέχρι το πρωτάθλημα. Κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Κάπου εκεί τα “Αν” και τα “ίσως” πολλαπλασιάστηκαν. Και τότε εμφανίστηκαν στο παρκέ οι Νετς.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ
Οι Νετς μπήκαν στην αφετηρία της σεζόν με πολλά ερωτήματα να τους ακολουθούν: Σε τι κατάσταση θα είναι ο Ντουράντ μετά την 18μηνη αποχή; Θα επικεντρωθεί μόνο στο μπάσκετ ο Ίρβινγκ; Θα βρουν χημεία οι δύο σταρ; Ποιος θα είναι ο βασικός σέντερ, ο Τζόρνταν ή ο Άλεν; Θα αντέξουν την πίεση και τις απαιτήσεις; Θα είναι καλός προπονητής στην ρούκι χρονιά του ο Στιβ Νας; Θα δεχθεί ο ΛεΒέρτ να έρχεται από τον πάγκο; Η αλήθεια είναι πως παραείναι νωρίς για να ξέρει κάποιος αν έχουν βρεθεί οι απαντήσεις. Σίγουρα ωστόσο αυτό που βγάζουν οι Νετς στο παρκέ αρέσει.

Το Μπρούκλιν πέρασε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τους προβληματικούς Γουόριορς και ακολούθως έκανε πλάκα κόντρα στους Σέλτικς μέσα στην Βοστώνη. Ο Ντουράντ και ο Ίρβινγκ δείχνουν να πατάνε καλά στα πόδια τους. Παίκτες όπως ο Τζάρετ Άλεν, ο Ταϊρόν Πρινς και ο Καρίς ΛεΒέρτ – που πέρυσι ήταν πενταδάτοι στο Μπρούκλν που μπήκε στα playoffs και έπαιζαν από 26 έως 30 λεπτά – έχουν δεχθεί να είναι αναπληρωματικοί, συνθέτοντας έναν από τους καλύτερους πάγκους στο ΝΒΑ παρέα με τους Λάντρι Σάμετ, Τζεφ Γκριν, Ρόντιονς Κούρουτς και Μπρους Μπράουν. Ο δε τελευταίος, πέρυσι στους Πίστονς έπαιζε 28 λεπτά και ήταν εξαιρετικός, αλλά στους Νετς περισσεύουν μέχρι στιγμής μόλις 5 λεπτά ανά αγώνα, απόρροια του βάθους της ομάδας. Το Μπρούκλιν μοιάζει πανίσχυρο.

Είναι σαφές ότι δύο αγώνες αποτελούν πιθανότατα το μικρότερο δυνατό δείγμα για να βγουν συμπεράσματα. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με όλες τις ομάδες και τους παίκτες να ψάχνονται, κάθε συμπέρασμα είναι παρακινδυνευμένο. Από την άλλη πλευρά ωστόσο δεν γίνεται κάποιος να μην ενθουσιαστεί – ή τρομάξει αν είναι αντίπαλος – με την εικόνα των Νετς έπειτα από δύο αγώνες. Ειδικά ξέροντας πως η λογική λέει ότι όσο περνάει ο καιρός ο Ντουράντ και ο Ίρβινγκ θα λύνονται και η χημεία της ομάδας θα βελτιωθεί.

ΤΑ “ΑΝ” ΚΑΙ ΤΑ “ΙΣΩΣ” ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Στο ΝΒΑ – και γενικότερα στον αθλητισμό – έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν από την μία στιγμή στην άλλη. Ο Κέβιν Ντουράντ το ξέρει πιθανότατα αυτό καλύτερα από τον καθένα με όσα πέρασε τον τελευταίο 1.5 χρόνο. Οι Νετς ξέρουν ότι δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Έχουν ακόμα 70 αγώνες στην κανονική περίοδο όπου καλούνται να βρουν χημεία και να μείνουν υγιείς “και ο μεγάλος στόχος μετά θα είναι οι 16 νίκες στα playoffs” όπως δήλωσε μετά την πρεμιέρα ο Ίρβινγκ, αφού τόσες νίκες θα χρειαστούν στην postseason για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αυτοί οι Νετς χτίστηκαν ξεκάθαρα με στόχο το πρωτάθλημα και δεν το κρύβουν. Θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, θέλουν να εκπληρώσουν τις υψηλές προσδοκίες που οι ίδιοι έχουν θέσει. Εξακολουθούν όμως να είναι μία καινούρια ομάδα. Τα “Αν” και τα “ίσως” που τους ακολουθούσαν πριν ξεκινήσει η σεζόν, εξακολουθούν να τους ακολουθούν. Και θα τους ακολουθούν μέχρι το τέλος της σεζόν. Μέχρι να αποδείξουν ότι μπορούν να μείνουν υγιείς και να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Η σεζόν 2020/21 μόλις ξεκίνησε. Υπάρχουν πολλοί μήνες μπάσκετ μπροστά για όλους. Οι Νετς πάντως έδειξαν από νωρίς ότι δεν αστειεύονται. Θέλουν το πρωτάθλημα. Τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά. Τώρα μένει να κάνουν το ίδιο πράγμα για άλλους 70 αγώνες στην κανονική περίοδο στον δρόμο για τα playoffs. Η συνέχεια, στο παρκέ.

To Top