ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αυτοί που “ενώνουν” Άρη και Μακάμπι Τελ Αβίβ (photos)

Μπορεί ο Βλάνταν Ίβιτς να έχει συνδέσει το όνομά του με την Ελλάδα και η Μακάμπι Τελ Αβίβ να είναι το φαβορί απέναντι στη Ζίρα ώστε να βρεθεί στο δρόμο του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League (εφόσον οι κιτρινόμαυροι αποκλείσουν την Γκόμελ), ωστόσο υπάρχουν στιγμές που συνδέουν τους δύο συλλόγους.

Η πιο δυνατή είναι η δολοφονία του Άλκη. Ήταν 10/2/2022 όταν οι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με πανό που «ανέβασαν» πριν τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έστειλαν το μήνυμά τους για τον δολοφονημένο οπαδό του Άρη, Άλκη Καμπανό. Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη και οι φίλοι της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα κατά της βίας. Στο πανό που «σήκωσαν» έγραψαν χαρακτηριστικά: «Είμαστε και εμείς Άρης. Καλό ταξίδι Άλκη».

Λίγες μέρες αργότερα ήταν η σειρά του ισραηλινού πρώην καλαθοσφαιριστή της Μακάμπι Τελ Αβίβ Ντορόν Τζάμσι να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τη μνήμη του 19χρονου. Ο Τζάμσι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Νίκου Γκάλη στην εποχή δόξας του μπασκετικού Άρη τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Ο 60χρονος σήμερα θρύλος ανήρτησε στο instagram φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας του γράφοντας παράλληλα ALKIS RIP.

Τέλος ο Ερέζ. Ένας Ισραηλινός ο οποίος έχει δύο αγάπες. Την Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά και τον Άρη Θεσσαλονίκης όπως διαβάσατε χθες στο PRESSARIS.

To Top