Αυτοκράτορας ο Τζόκοβιτς στο Γουίμπλεντον

Σε έναν αγώνα που θύμισε τελικό μόνο για ένα σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και επιβλήθηκε του Κέβιν Άντερσον με 3-0, επιστρέφοντας στον “θρόνο” του στο Γουίμπλεντον μετά από 3 χρόνια και φτάνοντας τα 13 γκραν σλαμ καριέρας!

O Djokovic είναι και πάλι στην κορυφή του Wimbledon, μετά από 3 χρόνια. Ο 31χρονος Σέρβος πρωταθλητής, Νο. 12 στο ταμπλό, επιβλήθηκε του Kevin Anderson σε έναν μονόπλευρο τελικό με 6-2, 6-2, 7-6 (3) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Championships για 4η φορά στην καριέρα του, μετά από το 2011, το 2014 και το 2015.

Αυτός ήταν ο 13ος Grand Slam τίτλος για τον Djokovic, που πλησιάζει το (άλλοτε κορυφαίο) ρεκόρ του Pete Sampras, με 14 Slams. Είναι στην 4η θέση στην ιστορία της open era, πίσω από τους Roger Federer (20), Rafael Nadal (17) και Sampras (14).

Με τον 4ο τίτλο του στο Wimbledon, είναι πλέον μόνος του στην 4η θέση στην ιστορία του τουρνουά, ξεπερνώντας τους John McEnroe και Boris Becker. Μπροστά του είναι οι Federer (8), Sampras (7) και Bjorn Borg (5).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σέρβος είχε ξεπεράσει τον έναν χρόνο χωρίς τίτλο, αφού ο τελευταίος που είχε κερδίσει ήταν στο Eastbourne τον Ιούνιο του 2017. Σε Grand Slam ήταν ο πρώτος του τίτλος από τον Ιούνιο του 2016, απ’ όταν δηλαδή συμπλήρωσε το Grand Slam καριέρας στο Roland Garros.

Ο Σέρβος μετράει πλέον 69 τίτλους καριέρας, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 69-31. Με τους βαθμούς που θα κερδίσει, αναμένεται να σκαρφαλώσει στο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, επιστρέφοντας και πάλι στο Top 10 της ΑΤΡ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του, ο τελικός ήταν μονόπλευρος. Ο Djokovic έκανε το παιχνίδι του, ανεπηρέαστος από κάθε παράγοντα, σε αντίθεση με τον Anderson, που δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στα πρώτα δυο σετ. Έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη, έδειχνε να μην πιστεύει στην υπέρβαση και δεν μπορούσε να βρει βοήθειες ούτε από το σερβίς του, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Nole να κυριαρχήσει με τις επιστροφές του και να “σπάσει” 4 φορές το σερβίς του, 2 σε κάθε σετ.

Μόνο στο 3ο σετ υπήρξε έντονος ανταγωνισμός, με τον Anderson να ανεβάζει κατακόρυφα τα ποσοστά του και να επηρεάζει τον Djokovic, που ομολογουμένως να ήταν και κάπως πιο χαλαρός. Στο τέλος του λίγο έλειψε να μπει και σε περιπέτειες ο Σέρβος, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει 5 set points, 2 στο 10ο game (5-5) και άλλα 3 στο 12ο (6-6). Από την ώρα που έστειλε το σετ στο tie-break, o Nole ανέκτησε και πάλι τον απόλυτο έλεγχο, κερδίζοντας τους 5 από τους πρώτους 6 πόντους για το 5-1. Σε 2 ώρες και 18 λεπτά, στο 2ο match point του, ο Σέρβος ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του.

Ο Anderson από την πλευρά του, ο οποίος έχει πλέον 2 χαμένους Grand Slam τελικούς, αναμένεται να μπει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 33χρονος Νοτιαφρικανός, γνώρισε την 7η συνεχόμενη ήττα του από τον Nole, απέναντι στον οποίο έχει ρεκόρ 1-7.

To Top