Αυτοκράτορας στη Ρώμη ο Ναδάλ, φουλάρει πλέον για το 12ο Roland Garros!

Ο Ράφα Ναδάλ λύγισε στα τρία σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Ρώμης και πάει με φόρα στο Παρίσι για να διεκδικήσει το 12ο Roland Garros!

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο αριστερόχειρας Ισπανός επικράτησε του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο με 6-0, 4-6, 6-1 και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο για φέτος (81ος καριέρας, 9ος στη Ρώμη)).

Και ναι, καλά διαβάσατε, στο πρώτο σετ ο Νόλε δεν πήρε ούτε γκέιμ και αυτό συνέβη για 11η φορά στην καριέρα του! Το φοβερό, όμως, είναι ότι ήταν το πρώτο «κουλούρι» σε αγώνα μεταξύ των δύο αυτών σούπερ σταρ, μετά από 142 σετ!

Δεν είναι μόνο ο πρώτος τίτλος του Ράφα για τη φετινή σεζόν. Είναι ο πρώτος τίτλος του μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν είχε νικήσει στον τελικό του Τορόντο τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Για 16η χρονιά ο 32χρονος Ισπανός κερδίζει τουλάχιστον μία κούπα και ότι τα κατάφερε μόλις μία εβδομάδα πριν το Roland Garros, σίγουρα του δίνει αυτοπεποίθηση για το δεύτερο Grand Slam της σεζόν.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν φανερή η έλλειψη ενέργειας στον Τζόκοβιτς, που έδωσε δύο σκληρές βραδινές μάχες για να πάρει την πρόκριση στον τελικό (με Ντελ Πότρο και Σβάρτσμαν).

Ο Ράφα, λοιπόν, έκανε ό,τι ήθελε και πήρε το πρώτο σετ με 6-0, σερβίροντας το τέταρτό του bagel στη φετινή διοργάνωση!

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο Νόλε άρχισε να κινείται καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ράφα είχε χάσει τον έλεγχο. Μετά το πρώτο μπρέικ πόιντ του Τζόκοβιτς στο υπέρ του 2-1, ο Ναδάλ απείλησε τρεις φορές στο 3-3 και άλλη μία στο 4-4, αλλά δεν μπόρεσε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του. Και ήρθαν οι… αμφιβολίες!

Πιο ουσιαστικός, λοιπόν, ο Τζόκοβιτς, σημείωσε το μπρέικ στο δέκατο γκέιμ και σχεδόν ανέλπιστα έφερε το ματς στα ίσα!

Η… χαρά του, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς είχε ένα κακό service game στο άνοιγμα του τρίτου σετ και ο Ναδάλ πέρασε ξανά στη θέση του οδηγού.

Ένα γκέιμ έχασε από το σημείο αυτό ο βασιλιάς του χώματος και έφτασε πανηγυρικά στη νίκη μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 25 λεπτών.

Με τον τίτλο αυτό, μάλιστα, ο Ναδάλ έφτασε τα 34 Masters και προσπέρασε τον Τζόκοβιτς, που τον είχε ισοφαρίσει την περασμένη εβδομάδα στη Μαδρίτη. Εκτός αυτού, μείωσε τη διαφορά του στο head to head, με τον Σέρβος να προηγείται τώρα με 28-26.

Σαφώς ανώτερος στο σημερινό ματς ο Ράφα, που φαίνεται να έχει βρει τη φόρμα του, όμως ο Νόλε σίγουρα θα τον απειλήσει στο Παρίσι. Και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο σερί Grand Slam του!

To Top