Αυτοκριτική Καστίγιο: «Φταίμε, θα αλλάξουμε»!

Ο Νέρι Καστίγιο θεωρήθηκε το βαρόμετρο του φετινού Άρη. Ο Σάκης Τσιώλης πίστεψε σε αυτόν, αναθέτοντας τον ρόλο του ηγέτη. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν είναι θετικά για τον ίδιο τον 27χρονο ποδοσφαιριστή, αλλά και την ομάδα. Και ο Καστίγιο δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του!

Από το απόγευμα της Κυριακής, ο Καστίγιο δεν κρύβει την έντονη ψυχολογική του φόρτιση. Η ισοπαλία, η κακή εμφάνιση, η κόκκινη κάρτα, το χαμένο βαθμολογικό έδαφος.

Στο φιλικό του περιβάλλον δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του, ομολογώντας ότι: «αγωνιστικά δεν είμαι αυτός που πρέπει. Το νιώθω, το καταλαβαίνω. Ξέρω καλά την αίσθηση του κόσμου, δεν μπορεί κανείς να κρυφθεί από την πραγματικότητα».

Ο Καστίγιο αναγνωρίζει το βάρος των ευθυνών που ανέλαβε στον Άρη και παραδέχεται ότι θέλει «να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ηγέτη σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Άρης». Αυτό ήταν και είναι επιθυμία ολόκληρου του Άρη. Γι αυτό, άλλωστε, τον εμπιστεύτηκε δίνοντάς του το πιο υψηλό συμβόλαιο σε δύσκολες εποχές και με τους απλούς φιλάθλους να… στενάζουν οικονομικά. Ο Άρης θυσίασε πολλά με τον Καστίγιο και περιμένει…

Το αποτέλεσμα δεν έχει δικαιώσει ακόμη τον ποδοσφαιριστή στο γήπεδο, το καταλαβαίνει και ο ίδιος και ομολογεί ότι αυτό του προκαλεί περισσότερο εκνευρισμό. «Θέλω να δώσω πολλά στην ομάδα και στον κόσμο της. Θέλω να προσφέρω, να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλοι. Ο βασικός λόγος που έμεινα στον Άρη ήταν όλη η ατμόσφαιρα, η αγάπη του κόσμου, η διάθεση να πάμε ψηλότερα» είναι τα όσα υπογραμμίζει στο πολύ στενό του περιβάλλον.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η κόκκινη κάρτα την οποία χαρακτηρίζει άδικη και ότι τον «πήγε πίσω», προκαλώντας στον ίδιο και στην ομάδα μεγαλύτερα προβλήματα.

Το τελευταίο 48ωρο ήταν πολύ δύσκολο (και) για τον ίδιο, όπως και για όλη την ομάδα. Παραδέχεται ότι η ομάδα είναι σε ένα οριακό σημείο, ότι ο ίδιος έχει ευθύνες σημαντικές, τις οποίες θα αναλάβει και θα προσπαθήσει στη συνέχεια να λειτουργήσει ως πραγματικός ηγέτης.

«Φταίμε όλοι, πρέπει να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε». Αυτά τα λόγια έχει στο μυαλό του, αυτά θα πει όποτε του δοθεί η ευκαιρία στην ομάδα, στον προπονητή, στους διοικούντες, κι αν μπορούσε να τα πει, απευθείας φυσικά και στον κόσμο.

To Top