«Αυτοκτονία» Άρη, πλήρωσε ακριβά τα λάθη του, πικρή ήττα στην πρεμιέρα (2-1)

Ο Άρης στο πρώτο ραντεβού της νέας αγωνιστικής περιόδου πλήρωσε ακριβά τα λάθη του. «Αυτοκτόνησε» αμυντικά, υστέρησε στην τελική προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι είχε κατοχή της μπάλας μέχρι και 62% (!) και γνώρισε πικρή ήττα με σκορ 2-1 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πολλά τα λάθη στην άμυνα των κίτρινων, με την αθηναϊκή ομάδα να τα εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και να ξεκινά αυτή με το δεξί τη σεζόν, στην επιστροφή της στα «σαλόνια». Ο Άρης ήταν φανερά ανέτοιμος, υστέρησε στην ουσία και καλείται στο επόμενο παιχνίδι με την Καλλονή να βρει τον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Χατζηνικολάου παρέταξε τον Αρη με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Τσουμάνη, Πουλίδο, Κύργια, Ηρακλή από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Τριανταφυλλάκος και Παπαδόπουλος ήταν οι κόφτες, αριστερό εξτρέμ ο Ιμπέχ, δεξί ο Ουντότζι και πίσω από τον Μανιά έπαιξε ο Τάτος. Ο Άρης μόλις στο 13’ δέχθηκε ένα «κρύο» γκολ (1-0). Ο Γκουέλα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τριανταφυλλάκος δεν κατάφερε να διώξει, ο Πετρόπουλος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, το οποίο έβγαλε εξαιρετικά ο Διούδης, όμως ο Κόρμπος πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά.

Οι κίτρινοι από κείνο το σημείο κι έπειτα είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πήραν την κατοχή, αλλά αποδείχθηκαν φλύαροι και… αυτοκαταστροφικοί, με αποκορύφωμα το δεύτερο γκολ που ήρθε από τραγικό λάθος του Κύργια, δίνοντας προβάδισμα δυο γκολ στον Απόλλωνα στο 63’ από το… πουθενά (2-0)! Ωστόσο, ο Αρης απάντησε άμεσα. Ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ, ο Αγγελούδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα για να κάνει το 2-1 στο 67′ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Αρης βγήκε όλος μπροστά, προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν τα κατάφερε. Ανέτοιμος ο Ιμπέχ, έδωσαν ζωντάνια και ουσία οι Αγγελούδης, Σταυρόπουλος και Σουνάς. Σημαντικά τα αμυντικά κενά του Άρη. Αργός ο δημιουργικός ρυθμός του Άρη (κυρίως) στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κομίνης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε χέρι του Χατζηζήση και ενώ το σκορ ήταν 1-0.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Tζόρβας, Παντελιάδης, Χατζηζήσης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κόρμπος, Γκουέλα (81’ Τσοκάνης), Καμαρά, Μίνγκας (56’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος (90+2’ Τσεμπερίδης)
ΑΡΗΣ: Διούδης, Τσουμάνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Κύργιας, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68’ Σουνάς), Ιμπέχ (46’ Αγγελούδης), Τάτος, Ουντότζι, Μανιάς (64’ Σταυρόπουλος)

To Top