“Αυτοκτονία” της Ελπίδων με βασικό Διούδη

Ηττημένη φεύγει από την Πολωνία η Εθνική Ελπίδων, η οποία στο 90′ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι σε 2-2, όμως τελικά έχασε με 3-1. Βασικός σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Σωκράτης Διούδης που δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα του.

Την ευκαιρία να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας είχε η Εθνική Ελπίδων, η οποία φιλοξενήθηκε από την Πολωνία, και έχασε πέναλτι στο 90′, λίγο πριν διαμορφώσει ο Μίλικ το τελικό 3-1.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ως στόχο να κρατήσει τον μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσει στην κόντρα. Έτσι, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά κλειστό, κάτι που βόλευε τους παίκτες του Τσάνα.

Ο Μίλικ όμως στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 61′ κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία αδράνεια στην άμυνα της Εθνικής μας και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, επιβραβεύοντας τον κόσμο που είχε σχεδόν γέμισε το γήπεδο στην Κρακοβία.

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα της Πολωνίας, καθώς στο 79′ πήρε… ασίστ από ασταθή απόκρουση του Διούδη και από κοντά έστειλε και πάλι την μπάλα στην εστία της Ελλάδας.

Η συνέχεια, ο Καρέλης που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 78′ αντί του Κολοβού, κόντεψε να πάρει… μόνος του τον βαθμό της ισοπαλίας. Αρχικά μείωσε σε 2-1 με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ, ενώ στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας κέρδισε και πέναλτι.

Ο Ποτουρίδης όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση,  δεν κατάφερε να σκοράρει, με την μπάλα να περνάει άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίλικ έβαλε τελεία σε κάθε ελπίδα για αποτέλεσμα, αφού σημείωσε το τρίτο προσωπικό του τέρμα και χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο.

Πολωνία: Ζούμσκι, Τζανίκι, Τζίβνιελ, Καμίνσκι, Γκόλα, Χράπεκ (90+3′ Νταμπρόφσκι), Ζιελίνσκι (86′ Βόλσκι), Φούρμαν, Μίλικ, Βζόλεκ, Παβλόφσκι (77′ Λεβαντόφσκι).

Ελλάδα: Διούδης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Λαγός, Κολοβός (78′ Καρέλης), Μπουχαλάκης (84′ Σιώπης), Μαυρίας, Διαμαντάκος (75′ Βέλιος), Γιαννιώτας.

To Top