“Αυτοκτόνησαν” οι… μπέμπηδες της Εθνικής

Οι… μπέμπηδες της Εθνικής παρότι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, «αυτοκτόνησαν» και ήρθαν ισόπαλοι 2-2 απέναντι στην Δανία, στην πρεμιέρα του Euro 2019 Κ19.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

H Εθνική Ελλάδος κάτω των 19 μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε ότι θέλει πολύ τη νίκη. Η Εθνική μας πίεζε πολύ για τη νίκη και στο 19ο λεπτό του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το πέναλτι μάλιστα κέρδισε στο 18ο λεπτό ο νεαρός άσος της ΑΕΚ Γιάννης Μπότος, ο οποίος μάλιστα ανατράπηκε από τον Μπερνάτ.

Στα επόμενα 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Δανία ισορρόπησε την αναμέτρηση. Στο 27ο λεπτό ο Γένσεν δεν κατάφερε να βρει στόχο και να κερδίσει το Νικοπολίδη. Η μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήρθε στο 28΄ ο Κάαστρουπ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και απείλησε για τα… καλά την Εθνική. Στη συνέχεια και στο 37ο λεπτό ο Μελιόπουλος διπλασίασε τα τέρματα της Ελλάδας και της έδωσε σαφές πλεονέκτημα για τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ασίστ έδωσε ο Τσαούσης. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Μπότος δεν κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματα για την Εθνική, μιας και αστόχησε από πολύ καλή θέση.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να προηγείται με 2-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Δανία είχε την κατοχή και έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Σέρι στο 49΄. Η απάντηση από τους τυπικά γηπεδούχους ήρθε στο 51΄με διπλή ευκαιρία των Μπότο και Μελιόπουλο. Οκτώ λεπτά αργότερα η Δανία με γκολ του Κάουφμαν και μπήκε και πάλι στο ματς.

Στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης η Δανία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 63ο λεπτο με τον Γιένσεν. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεζαν συνεχώς και η Εθνική μας έδειχνε να μην πατάει καλά στο γήπεδο. Έτσι στο 72ο ο Κάουφμαν με ωραίο γκολ έφερε το ματς στα ίσα και έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στην Εθνική. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γένσεν έχασε μια ευκαιρία με τον Νικοπολίδη να αποκρούει και να κρατάει το σκορ στα ίδια επίπεδα.

Τελικά παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2 και μοιράστηκαν από 1 βαθμό.

Εθνική Ελλάδος: Νικοπολίδης, Λύρατζης, Τσαούσης (81΄Γαϊτανίδης) , Μιχαηλίδης, Νεοφυτίδης, Εμμανουηλίδης, Μελιόπουλος (60΄Τσιγγάρας), Διαμάντης, Μπότος, Σέχου, Γκαργκαλατζίδης (71΄Λιάβας)

Εθνική Δανίας: Μπερνάτ, Σέρι, Κλίτεν, Χρίστενσεν, Κλίτεν, Μάντσεν, Κάουφμαν, Γένσεν, Γκούντμαν, Κάαστρουπ (58΄Νταμσγκαρντ), Γένσεν (70΄ Μπίντστρουπ)

 

To Top