ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτόν θέλουν UEFA και FIFA για νέο αρχιδιαιτητή στην ΕΠΟ

Εξελίξεις αναμένονται από εβδομάδα όσον αφορά τη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού η επιτροπή εξομάλυνσης που έχουν ορίσει UEFA και FIFA ετοιμάζεται.

Συντονιστής όλων των κινήσεων είναι ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος αναμένεται από Δευτέρα (24/10) προκειμένου να έχει συναντήσεις με τα άτομα που συμφωνήθηκαν από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς φορείς (UEFA, FIFA) και τον Σταύρο Κοντονή να αναλάβουν πόστα στην επιτροπή εξομάλυνσης.

Η τελευταία θα αναλάβει τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποστολή τη διαχείριση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με τις διεθνείς επιταγές, να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των νόμων του κράτους, αλλά και να ορίσει τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει ίσως ακόμη και το 2018.

Σε ό,τι αφορά το νέο διοικητικό σχήμα, θα απαρτίζεται από 5-7 τεχνοκράτες, οι οποίοι δεν θα έχουν σχέση με τις δύο παρατάξεις της ΕΠΟ και θα δίνουν λόγο για όλα όσα γίνονται σε UEFA και FIFA. Πέραν των προσώπων που απαρτίζουν τις δικαστικές επιτροπές, θα γίνουν αλλαγές σε όλες τις αλλαγές σε όλες τις υπόλοιπες επιτροπές της ΕΠΟ.

Ως προς το πρόσωπο του νέου αρχιδιαιτητή, φαβορί είναι ο Γιώργος Μπίκας, που ήδη έχει δεχτεί σχετικό τηλεφώνημα από τη Νιόν για να επιστρέψει στο πόστο που κατείχε από το 2001 μέχρι το 2004. Του είχε προταθεί να επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν δέχτηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

To Top