ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτόν τον Άρη δεν μπορείς να τον ξεγράψεις ποτέ! Τρελαίνει μέχρι και την… στατιστική

Αυτόν τον Άρη δεν μπορείς να τον ξεγράψεις ποτέ! Μια ομάδα που αρνείται να χάσει και αποτελείται από παίκτες-μαχητές, που δεν τα παρατάνε ποτέ, ό,τι κι αν γράφει ο ηλεκτρονικός πίνακας, όποια κι αν είναι η διαφορά. Απόδειξη, μια ακόμη τη φετινή σεζόν, ο χθεσινός προημιτελικός με τον ΠΑΟΚ. 

Για περισσότερο από 30 λεπτά ήταν ο χειρότερος Άρης, που έχει εμφανιστεί μέσα στο 2024. Ανέτοιμος πνευματικά, δίχως αποθέματα ενέργειας και χωρίς συγκέντρωση, με έλλειψη ιδεών και συνεργασιών στην επίθεση και κακή αμυντική λειτουργία.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φάντασμα του καλού του εαυτού και δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πέτυχε σπουδαίες νίκες σε Basket League και EuroCup. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με διαφορά 16 πόντων, πριν το 43-29 του ημιχρόνου.

Με όπλο την πιεστική άμυνα, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μείωσε στους πέντε (45-40) στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά η αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια, με τον συμπολίτη να “χτίζει” και πάλι διψήφιες διαφορές.

Και φτάσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου μέχρι τα μέσα του, τίποτα δεν προμήνυε αυτό, που θα ακολουθούσε, με το σκορ σ’ εκείνο το χρονικό σημείο στο 64-49. Ο Βασίλης Τολιόπουλος άρχισε να βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι και ο Άρης ολοκλήρωσε μια μυθική ανατροπή, με επιμέρους σκορ 30-17 στην τελευταία περίοδο.

Μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν κάποια στατιστικά στοιχεία, που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη χθεσινή νίκη-πρόκριση. Ο Άρης… τρέλανε μέχρι και την στατιστική.

Ο Άρης κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι, στο οποίο ο αντίπαλος πήρε σχεδόν τα διπλάσια ριμπάουντ, 38 έναντι 20, τα 15 εκ των οποίων επιθετικά κι έχοντας 10 χαμένες βολές (15/25). Είναι από τις φορές που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, σ’ ένα παιχνίδι μπάσκετ…

To Top