ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αυτός είναι ο Ήφαιστος Λήμνου με τα… μάτια της ΚΑΕ Άρης

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα (16/09, 17:30) κεκλεισμένων των θυρών, τον Ήφαιστο Λήμνου, στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας σεζόν απέναντι στη Dinamo Tbilisi (20/09) στη Γεωργία, για τον Α΄ Προκριματικό γύρο του Basketball Champions League.

Η ανάλυση της ΚΑΕ:

Ο Ήφαιστος αποτελεί την έξελιξη του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου που συμμετείχε στο περυσινό πρωτάθλημα, καθώς μετά από απόφαση του ιδιοκτήτη του, Παντελή Μπούμπουρα, η ομάδα “μετακόμισε” στη Λήμνο, όπου θα έχει έδρα τη νέα χρονιά.

Προπονητής της σημερινής αντιπάλου των “κίτρινων” είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος διετέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας τη σεζόν 2011-2012, δίπλα στον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ένας εκ των αμεσών συνεργατών του, ο Θανάσης Μολυβδάς δούλεψε κι αυτός στον ΑΡΗ, ως συνεργάτης του Βαγγέλη Αγγέλου και του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Μανωλόπουλος έχει δημιουργήσει μια ομάδα ουσιαστικά από το μηδέν, αφού από τον Γ.Σ.Λ-Φάρο παρέμεινε μόνο ο Γιώργος Διαμαντάκος (23, 2,15). Οι περισσότεροι από τους παίκτες πάντως που απαρτίζουν το ρόστερ, έχουν θητεύσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον Ήφαιστο αγωνίζεται ο πρώην αρχηγός της ομάδας μας, Σπύρος Μούρτος, ο οποίος ήταν στον ΑΡΗ, από το 2007 μέχρι το τέλος της περυσινής αγωνιστικής περιόδου (με εξαίρεση δυο χρονιές που παραχωρήθηκε δανεικός).

Οι άνθρωποι της ομάδας της Λήμνου εμπιστεύτηκαν ξένους παίκτες που έχουν εμπειρία από τη Basket League. O Tyrone Brazelton (32, 1,86) ήταν πέρυσι παίκτης του Πανιωνίου, ο Antwaine Wiggins φόρεσε τη φανέλα του Λαυρίου και ο Sean Evans (30, 2,05) ξεκίνησε τη χρονιά στον Προμηθέα Πάτρας. Ο Todrick Gotcher (25, 1,93) έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Την εξάδα των ξένων συμπληρώνουν ο επίσης Αμερικανός, Jerry Smith (31, 1.88) και o Λετονός, Rolands Freimanis (30, 2.08).

Εκτός από τον Μούρτο, στον Ήφαιστο αγωνίζονται δυο ακόμη παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από τον ΑΡΗ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χαριτόπουλο (35, 2,05) και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο (31, 2,08). Ο πρώτος έκανε στους “κίτρινους” τα πρώτα του βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο, μένοντας στην ομάδα από το 2002 έως το 2006, ενώ ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ ήταν κάτοικος του “Nick Galis Hall” το πρώτο μισό της σεζόν 2014-2015.

To Top