ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτός είναι ο κινέζος κροίσος που θέλει να αγοράσει τη Μίλαν

Ο κινέζος κροίσος Ρόμπιν Λι εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μίλαν και κατέθεσε μάλιστα πρόταση 700 εκατομμυρίων ευρώ στον Μπερλουσκόνι ο οποίος φέρεται να εξετάζει την προσφορά.

Αυτό υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale», η οποία αναφέρει ακόμη πως συνεργάτες του κινέζου μεγιστάνα ήδη έχουν προχωρήσει στον έλεγχο των οικονομικών του ιταλικού συλλόγου, ενώ ιταλο-αμερικανική συμβουλευτική εταιρία έχει αναλάβει τις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγαλομέτοχος της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγαλομέτοχος της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ποιος είναι ο Ρόμπιν Λι

Ο 47χρονος Ρόμπιν Λι είναι ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο επίδοξος αγοραστής της Μίλαν Ρόμπιν Λι
Ο επίδοξος αγοραστής της Μίλαν Ρόμπιν Λι

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, με τα 700 εκατομμύρια ευρώ ο Λι σκοπεύει να αγοράσει το 70% των μετοχών της Μίλαν, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την αγορά του υπόλοιπου 30% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από το 1986, όταν ο Μπερλουσκόνι ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου από τον Ροσάριο λο Βέρντε, η Μίλαν έχει κατακτήσει 8 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 5 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, 3 Διηπειρωτικά Κύπελλα, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 6 Ιταλικά και 5 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

To Top