ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αυτόχειρας Άρης με δυο χαμένα πέναλτι! Αποκλεισμός-μαχαιριά (1-0), ταφόπλακα στο κύπελλο και πισωγύρισμα!

Αυτόχειρας Άρης με δυο χαμένα πέναλτι! Αποκλεισμός-μαχαιριά (1-0) στην παράταση, ταφόπλακα στο κύπελλο και πισωγύρισμα! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από πέντε παιχνίδια κι έπειτα από 480 λεπτά μέσα στο 2022, αποκλείστηκε από την Λαμία σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας της και βυθίζεται ακόμη περισσότερο σε μια (ήδη παρατεταμένη) κρίση.

Ο Άρης με τον Καμαρά στο 16′ και με τον Γκάμα στο 124′ έχασε την διπλή ευκαιρία να σφραγίσει αυτός το εισιτήριο για τα ημιτελικά, βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια του. Κι όμως αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας!

Αν και με φανερό το άγχος και την πίεση από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και τις εμφανίσεις, ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες, με πιο κλασσικές αυτές των Εντιαγέ στο δεύτερο ημίχρονο και Ιτούρμπε λίγο πριν την εκπνοή της παράτασης, απέναντι σε μια Λαμία, που αρκέστηκε με “κλεφτοπόλεμο” και αντιποδόσφαιρο να πάει το παιχνίδι στα μέτρα της και να καταφέρει να σκοράρει κόντρα στην ροή του αγώνα στο 118′ με τον Τζανετόπουλο.

Παρόλα αυτά, οι κιτρινόμαυροι είχαν σε αυτή την ρώσικη ρουλέτα μια τελευταία ευκαιρία, την οποία κλώτσησαν με χαρακτηριστικό τρόπο, όταν στο 124΄ο Γκάμα εκτέλεσε πέναλτι, αλλά ο Σαράνοφ, όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έριξε τον Άρη στο καναβάτσο.

ΜΕ ΜΑΤΕΟ, ΜΑΝΤΣΙΝΙ, ΓΚΑΝΕΑ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος έριξε στην μάχη τους Μαντσίνι, Ματέο και Γκάνεα.. Η κιτρινόμαυρη ενδεκάδα που βγήκε στο παγωμένο γήπεδο της Λαμίας: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάσα, Εντιαγέ, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο, Καμαρά.

ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ο Άρης ζήτησε το γρήγορο γκολ και μετά από το πρώτο μοιρασμένο 15λεπτο έφτασε στην… πηγή, αλλά και πάλι δεν ήπιε νερό. Τεράστια η ευκαιρία που έχασε ο Άρης στο 16΄, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Μπερτόγλιο. Ο Καμαρά εκτέλεσε, στην απέναντι γωνία έπεσε ο Σαράνοφ, αλλά η μπάλα πήγε αρκετά μακριά από τη ρίζα του δεξιού δοκαριού! Ο Άρης κλήθηκε να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας, με την Λαμία στο 21′ να έχει καλή στιγμή με το Τάιρον, του οποίου το σουτ έδιωξε ο Σιαμπάνης.

ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ Η ΛΑΜΙΑ

Περισσότερο επιθετική ήταν η Λαμία σε σχέση με το πρώτο ματς, προσπάθησε να βρει χώρους στην κόντρα, αλλά ο Άρης κατάφερε να σταματήσει τους κινδύνους, προσπαθώντας να διασπάσει το αμυντικό τείχος των γηπεδούχων. Για μια ακόμη φορά, οι παίκτες του Άρη έδειξαν να δυσκολεύονται στον τομέα αυτό, δηλαδή πώς θα βρουν διαδρόμους για δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Καλή στιγμή απλά στο τέλος το σουτ του Εντιαγέ. Εκτός κλίματος αγώνα για μια ακόμη φορά ο Ματέο, Σάσα και αμυντική γραμμή κρατούσαν τις “θέσεις” τους στο παιχνίδι.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΕΝΤΙΑΓΕ

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο ξεκίνημα του β΄μέρους, με τον Μαντσίνι να κάνει το φάουλ και τον Εντιαγιέ εντελώς μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ! Η Λαμία προσπάθησε να “απαντήσει” στο 55′ με τον Σαραμαντά, όταν μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ!

Η φάση του αγώνα ήταν στο 64′. Ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα, ο Τζνδάρης άθελά του την προβολή και ο Σαράνοφ πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα, όμως όπως φάνηκε η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή! Ο Καραντώνης είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι ενώ και το VAR εξέτασε τη φάση, αλλά δεν μέτρησε το γκολ!

Στο 71′ καλή στιγμή με τον Άρη, όταν ο Καμαρά μπήκε ωραία στην περιοχή, γύρισε στον Γκαρσία που δεν έκανε με φάτσα την εστία το σουτ και τους αμυντικούς της Λαμίας να διώχνουν.

ΜΕΣΑ ΙΤΟΥΡΜΠΕ, ΓΚΑΜΑ

Ο Μάντζιος έριξε τους Ιτούρμπε και Γκάμα, θέλοντας να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Καλή στιγμή για τον Άρη στο 79′ με τον Γκάμα. Ο Πορτογάλος ξαφνιάστηκε που πέρασε η μπάλα από τον Σαραμαντά και εκτέλεσε αρκετά άστοχα (ήταν και σε δύσκολη γωνία). Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να πατήσουν απειλητικά με αξιώσεις στην περιοχή και η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρί γκολ με αποτέλεσμα να πάμε στην παράταση.

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο Άρης είχε έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Πρώτη καλή στιγμή στην παράταση το σουτ του Μαντσίνι στο 96′, που πέρασε άουτ και δυο λεπτά αργότερα κεφαλιά του Φαμπιάνο στον Σαράνοφ. Στο 115′ το φάουλ του Ματίγια, εξουδετέρωσε και πάλι ο πορτιέρο της Λαμίας. Ίδιο σκηνικό και στο β΄μέρος, με τον Ιτούρμπε στο 112΄να χάνει καλή ευκαιρία. Ο Άρης έπαιζε στο μισό γήπεδο την Λαμία, η οποία προσπάθησε με αντιποδόσφαιρο, να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 118΄ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΚΑΜΑ

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Λαμία πέτυχε γκολ (1-0) στο 118′! Ο Προβιδάκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά νίκησε τον Σιαμπάνη και έκανε το 1-0 για την Λαμία. Παρόλα αυτά ο Άρης είχε διπλή ευκαιρία να φύγει με την πρόκριση. Στο 120+2 με τον Ιντέγε, όταν απέκρουσε ο Σαράνοφ και σε… νεκρό χρόνο: Ο Γκάμα κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος στο 120’+4′, όμως απέκρουσε και πάλι ο Σαράνοφ δίνοντας την χαριστική βολή στον Άρη.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Ποροβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς (84’ Ορτέγκα), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν (30’ Νούνιες), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (105’ Τσούκαλος), Μπανγκουρά
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ντιαγέ (90+ Ματίγια), Μπερτόγλιο (66’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (108’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία (76’ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά

To Top