ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί (με ή χωρίς ban)…

Προφανώς και δεν υπάρχει κανείς λόγος για πανηγυρισμούς επειδή ο Άρης κέρδισε τον Προμηθέα. Προφανώς και η χθεσινή νίκη έφερε ανακούφιση, αλλά όλο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Άρης έφτασε τις επτά νίκες, επέστρεψε από το -14 και κέρδισε έναν αντίπαλο που είναι πιο ποιοτικός και με μεγαλύτερο βάθος.

Είναι η πρώτη νίκη του Άρη φέτος με ομάδα της πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος και η πρώτη νίκη που κρίνεται υπέρ του στον πόντο.

Κερδίζει η ομάδα έναν καλύτερο αντίπαλο και ο κόσμος φεύγει με ένα χαμόγελο από το γήπεδο γιατί επιτέλους είδε νίκη μετά από δύο (και βάλε) μήνες, αλλά δευτερόλεπτα μετά το χαμόγελο έρχεται ο προβληματισμός. Χαμόγελο για έβδομη νίκη σε 22 αγώνες; Αυτό είναι δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία που ασχολείται με τον μπασκετικό Άρη θεωρεί πως αυτή η εικόνα είναι συνέπεια του απαγορευτικού μεταγραφών. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος και εν πολλοίς είναι δίκαιη. Υπάρχει, όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Οι επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι, ο τρόπος με τον οποίο μοιράστηκαν τα χρήματα του μπάτζετ που ορίστηκε, αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν ήταν σωστός.

Μετά Χριστόν προφήτες θα πει κανείς, αλλά η πραγματικότητα οδηγεί σε πραγματικά συμπεράσματα. Και η πραγματικότητα είναι ότι το ρόστερ του Άρη είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, συγκεκριμένου ταλέντου και ποιότητας, που όσο κι αν βελτιωθεί, δύσκολα θα μπορέσει να παίξει σε αυτό το επίπεδο του πρωταθλήματος για κάτι παραπάνω από μια τυπική παρουσία στα πλέι οφ.

Η άρση του ban δεν είναι ο… Μεσσίας

Η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών μπορεί να θεωρείται από όλους σαν… Μεσσίας που θα φέρει στην ομάδα “παικταράδες”. Ίσως να είναι έτσι, ίσως και όχι. Τα πάντα είναι θέμα επιλογών, στρατηγικής και πλάνου.

Ο Άρης, εκ του αποτελέσματος, απέτυχε το καλοκαίρι σε επιλογές, στρατηγική και πλάνο και βιώνει τις συνέπειες μέσα στη σεζόν. Με ή χωρίς ban από τη FIBA, αν δεν κάνει σωστές επιλογές, δεν καταρτίσει σωστή στρατηγική και δεν εφαρμόσει σωστά ένα πλάνο, οι συνέπειες θα είναι ίδιες.

Η άρση του απαγορευτικού δίνει περισσότερες επιλογές, αλλά μη νομίσει κανείς ότι αυτό είναι πάντα καλό. Είναι σαφώς πολύ πιο χρήσιμο, αλλά το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι το μπάτζετ, πού δίνεις τα περισσότερα χρήματα και γιατί, τι ομάδα θέλεις να φτιάξεις, τι στόχο έχεις, με τι θα είσαι πετυχημένος στο φινάλε της σεζόν.

Αν αυτά δεν ξεδιαλύνουν από το καλοκαίρι, τότε είναι βέβαιο ότι μέσα στη χρονιά μπερδεύονται τα πάντα και αυτό βιώνει ο Άρης.

Σαφώς και η ζωή όλων θα γίνει – βάσει λογικής – πιο εύκολη με άρση απαγορευτικού μεταγραφών, αλλά αν αυτή δεν επιτευχθεί άμεσα, τότε ο Άρης οφείλει να κινηθεί πολύ πιο έξυπνα από ότι κινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Και πολύ πιο έγκαιρα. Και πολύ πιο συνετά.

To Top