ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αυτό είναι το προπονητικό – τεχνικό επιτελείο του μπασκετικού Άρη

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε το προπονητικό και τεχνικό επιτελείο της ομάδας για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά:

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Χρήστος Ταπούτος είναι ο team manager της ομάδας μας.

Το υπόλοιπο επιτελείο έχει ως εξής:

ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΤΡΙΤΗ

Δημήτρης Βαρβούνης

Ο Δημήτρης Βαρβούνης επιστρέφει στον ΑΡΗ. Ο Σαμιώτης προπονητής είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας μας τη σεζόν 2018-19, όταν χεντ κόουτς ήταν και πάλι ο Γιάννης Καστρίτης. Εκτός του ΑΡΗ, οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στα Τρίκαλα, την Κύμη και τον Ηρακλή, όπως και στις Εθνικές Ομάδες U19 και U20.

Ο Δημήτρης Βαρβούνης είναι πτυχιούχος προπονητής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΕΦΑΑ. Πέραν της εν Ελλάδι καριέρας του, έχει θητεία δυο χρόνων στο εξωτερικό, στην Τυνησία ως βοηθός προπονητής στην ESR Rades, ενώ ενδιάμεσα είχε αναλάβει και την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας Sfax.  Έχει πολύχρονη εμπειρία σε ακαδημίες παιδικά, εφηβικά και είναι οργανωτής καλοκαιρινών Basketball Camp βελτίωσης αθλητών. Στο παρελθόν επίσης, διατέλεσε επί σειρά ετών προπονητής στον Πρωτέα Βούλας, ενώ την σεζόν 2013-14 ήταν πρώτος προπονητής στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στην Αναγέννηση Σάμου.

Θεοδόσης Παραλίκας

Ακόμα μία επιστροφή στον ΑΡΗ, είναι αυτή του Θεοδόση Παραλίκα. Ο 47χρονος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής από τα προμίνι του ΑΡΗ και αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα από το 1991 έως το 1995, κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα το 1993.

Ως προπονητής, την περίοδο 2017-19 ήταν ασίσταντ κόουτς στο Λαύριο. Τη διετία 2015-17 ήταν μέλος του τεχνικού σταφ της γυναικείας ομάδας της Φενέρμπαχτσε, η οποία το 2016 τερμάτισε στην τρίτη θέση της Euroleague, ενώ με την τουρκική ομάδα κατέκτησε το το πρωτάθλημα, το Supercup καθώς και το Κύπελλο. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε σε ανδρικούς και γυναικείους συλλόγους της Ρουμανίας ενώ ήταν ασίσταντ κόουτς της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, στο Eurobasket 2015.

Βαγγέλης Σπυρίδης

Στο πόστο του στο προπονητικό επιτελείο του ΑΡΗ παραμένει ο Βαγγέλης Σπυρίδης. Για πρώτη φορά εργάστηκε στην ομάδα μας τη διετία 2015-17. Τη σεζόν 2017-18 εντάχθηκε στο επιτελείο της Ούνιξ Καζάν και το 2018 επέστρεψε στον ΑΡΗ, στον οποίο παραμένει και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, με μεταπτυχιακό στην προπονητική. Για πέντε χρόνια εργάστηκε στις Ακαδημίες των Ικάρων Σερρών. Για δύο χρόνια ήταν βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα του Πανσερραϊκού και ως ασίσταντ της εφηβικής ομάδας κατέλαβε την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Γιατρός: Νίκος Κουκουλιάς

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την επιστροφή του Νίκου Κουκουλιά. Ο έμπειρος ορθοπαιδικός ειδικεύθηκε και μετεκπαιδεύτηκε σε διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού στην αρθροσκοπική χειρουργική, στην τραυματολογία και στην αντιμετώπιση χόνδρινων βλαβών και είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Επιμελητής στο τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του ΓΝΘ «Άγιος Παύλος» αντιμετωπίζοντας εκατοντάδες περιπτώσεις αθλητικών τραυματισμών, καταγμάτων και οστεοαρθρίτιδας.

Από το 2006 έως το 2013 διετέλεσε υπεύθυνος ιατρός της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών. Το 2015 ανέλαβε επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Τον Νοέμβριο του 2020 αποχώρησε από την ομάδα, στην οποία επιστρέφει για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γυμναστής: Παναγιώτης Ζάλογγος

Ο Παναγιώτης Ζάλογγος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΑΡΗ και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το 2022 θα κλείσει δέκα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στον ΑΡΗ, στον οποίο ήρθε το καλοκαίρι του 2012.

Είναι απόφοιτος της σχολής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εργοφυσιολογία. Έχει εργαστεί σαν γυμναστής στο ICBS, στον Ηρακλή, τον ΚΑΟΔ, τον Ερμή Λαγκαδά και τη Γουμένισσα.

Φυσικοθεραπευτές: Αλέξανδρος – Παναγιώτης Μπουτοβίνος, Θόδωρος Αλεξιάδης

Ακόμα μία επιστροφή είναι αυτή του Αλέξανδρου – Παναγιώτη Μπουτοβίνου. Ο έμπειρος φυσιοθεραπευτής ανέλαβε πόστο στον ΑΡΗ το 2017, αποχώρησε κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου και επιστρέφει για τη νέα σεζόν.

Είναι απόφοιτος ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Λαμίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Μπράιτον, στην αθλητική αποκατάσταση και τη Manual Therapy. Είναι ιδιοκτήτης του Sports Physio Boutovinos στο οποίο θα πραγματοποιούν τις φυσικοθεραπείες τους οι αθλητές της ομάδας μας. Έχει εργαστεί ως φυσικοθεραπευτής στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας και την Κ20 του ΑΡΗ.

Στην ομάδα μας παραμένει και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Θόδωρος Αλεξιάδης, ως άμεσος συνεργάτης του Αλέξανδρου – Παναγιώτη Μπουτοβίνου. Η συνεργασία του με τον ΑΡΗ ξεκίνησε τη σεζόν 2017-18 και θα συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: Θανάσης Τσιούδας

Ο Θανάσης Τσιούδας συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως διαιτολόγος – διατροφολόγος της ομάδα μας. Ήρθε στον ΑΡΗ το 2014 και έκτοτε συνεργάζεται ανελλιπώς με την ομάδα, στην οποία θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είναι απόφοιτος του τμήματος διατροφής και διαιτολογίας της σχολής τεχνολογίας γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Κλινική Διατροφή. Έχει εξειδίκευση στην αντιμετώπιση χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διατροφικής Ιατρικής (E.I.N.U.M.).

Υπεύθυνος εξοπλισμού: Γιάννης Νικητάκης

Το μακροβιότερο στέλεχος του τεχνικού επιτελείου του ΑΡΗ είναι ο Γιάννης Νικητάκης, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα για 22η συνεχόμενη χρονιά! Ήρθε στον ΑΡΗ το 1999 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας, όντας υπεύθυνος για τον εξοπλισμό και φροντιστής του ΑΡΗ.

To Top