ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αυτό θα πει… comeback! Η «επανεμφάνιση» του Φλιώνη ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο για τον Άρη!

Στις δύο νίκες του Άρη με Λάρισα και Ηρακλή… επανεμφανίστηκε στο παρκέ του Άρη ο Δημήτρης Φλιώνης, αποδεικνύοντας πως όταν αυτός είναι καλά, τότε όλη η ομάδα λειτουργεί σε άλλο επίπεδο.

Ο αρχηγός των κίτρινων πέρασε μια μακρά περίοδο αγωνιστικής κάμψης. Από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας έως και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό – πριν τις δύο σερί νίκες του Άρη – ο διεθνής πλέι μέικερ κινήθηκε κάτω του μετρίου και αυτό είχε αντίχτυπο και στην ομάδα, στοιχείο που φανερώνει προφανώς και την χρησιμότητά του.

Σε πέντε από τα 10 παιχνίδια δεν σκόραρε (ΠΑΟΚ, Λάρισα, Κολοσσός, Ιωνικός, Παναθηναϊκός), σε κανένα δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων και ο μέσος όρος του στο σκοράρισμα ήταν 1,5 πόντοι! Όλους κι όλους ο Φλιώνης πέτυχε 15 πόντους στα 10 προηγούμενα παιχνίδια του Άρη με 3/17 δίποντα και 2/18 τρίποντα. Ο Άρης σε αυτό το διάστημα κέρδισε μόνο τη Λάρισα εκτός και το Μεσολόγγι εντός.

Μέσα σε τέσσερις μέρες ο Φλιώνης έδειξε πόσο πραγματικά χρήσιμος είναι στους κίτρινους. Είναι ο MVP του Άρη βάσει του συστήματος αξιολόγησης στις νίκες με Λάρισα και Ηρακλή (17 και 18 βαθμούς αντίστοιχα) έχοντας 8 πόντους (2/5δπ., 4/5τρ.), 5 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο με μόλις 1 λάθος σε 52 λεπτά συμμετοχής!

Μάλιστα όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ “ήταν στατιστικά ο κορυφαίος του Άρη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, με 18 βαθμούς στο ranking, όμως παράλληλα τελείωσε το παιχνίδι με ένα ρεκόρ καριέρας. Ήταν αυτό των οχτώ ριμπάουντ αφού η καλύτερη επίδοση των προηγούμενων 123 εμφανίσεων του στην κατηγορία ήταν τα επτά που είχε στην 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18 κόντρα στον Πανιώνιο”.

Ο Φλιώνης των δύο αγώνων που ο Άρης κέρδισε είναι ο Φλιώνης που θέλουν όλοι οι φίλαθλοι του Άρη να βλέπουν, είναι ο παίκτης που μπορεί να έχει θέση στην Εθνική ομάδα σε αντίστοιχες προκριματικές φάσεις στο μέλλον.

 

To Top