ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφήνουν το Champions League και επιστρέφουν στο Eurocup οι γαλλικές ομάδες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «L’Équipe», οι γαλλικές ομάδες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την διοργάνωση του Champions League της FIBA και να επιστρέψουν στο Eurocup!

Όπως αναφέρει η «L’Équipe», οι ομάδες της LNB εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην διοργάνωση του Eurocup από την επόμενη σεζόν, αφήνοντας το Champions League της FIBA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γαλλικές ομάδες ανακοίνωσαν την συγκεκριμένη απόφαση στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής με την διοργανώτρια αρχή, ενώ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, σε περίπτωση που υπάρξει πίεση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε δύο ομάδες της χώρας να συμμετέχουν στο Eurocup της επόμενης σεζόν, ενώ, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιας μορφής διεύρυνση στην Euroleague, οι σύλλογοι της Γαλλίας θα κυνηγήσουν και μία θέση στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της LegaBasket στην Ιταλία, Εντζίντιο Μπιάνκι, τόνισε πως οι ομάδες της γειτονικής χώρας θα αφήσουν το Champions League ώστε να ενταχθούν εκ νέου στο Eurocup.

Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εικόνα της νεοσύστατης διοργάνωσης την επόμενη σεζόν, αλλά και την αντίδραση της FIBA.

To Top