Αφεντικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Λιλ (video)

Ο Μπουράκ Γιλμάζ παίρνει από το χέρι τη Λιλ και την οδηγεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της Ligue 1. Ο Τούρκος άσος σκόραρε δύο φορές στο 3-0 επί της Λανς στο μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού Βορρά και κρατάει την ομάδα του σε θέση ισχύος.

Η ομάδα του Γκαλτιέ κατάφερε να προηγηθεί στο 4′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιλμάζ (το κέρδισε ο Μπαμπά), ενώ όλα της πήγαν κατ’ ευχήν διότι έμεινε με παίκτη παραπάνω μετά τη δεύτερη κίτρινη του Μισελέν στο 35′ για φάουλ στον Γιλμάζ.

Πέντε λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα σκοράροντας ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν όχι μόνο στην Ligue 1 αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ο Γιλμάζ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και με ασύλληπτη αριστερή βολίδα ξετίναξε τα δίχτυα της εστίας του Λεκά, για να κάνει το 2-0 με το 15ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και 6ο από τα 14 τελευταία της ομάδας του. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 60′ με άπιαστο σουτ του Ντέιβιντ μέσα από την περιοχή.

ΛΑΝΣ: Λεκά, Κλος (68′ Μπουρά), Γκραντί, Φορτές, Μπαντέ, Μισελέν, Καϊζάκ, Ντουκουρέ (85′ Κόστα), Φοφανά (85′ Μαουρίσιο), Κακουτά (72′ Σοκοτά), Γκαναγκό (72′ Καλιμουεντό-Μουινγκά).

ΛΙΛ: Μενιάν, Τσελίκ (75′ Πιεντ), Φόντε, Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Αραούζο (67′ Ικονέ), Τσέκα (86′ Μπράνταριτς), Σουμαρέ, Μπαμπά, Ντέιβιντ (67′ Γουεά), Γιλμάζ (75′ Γιαζίτσι).

To Top