ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφεντικό! «Σκούπισε» (1-0) τον… πελάτη και φουλ-ΑΡΗ για την Ευρώπη!

 «Σκούπισε» (1-0) τον… πελάτη και φουλ-ΑΡΗ για την Ευρώπη! Ο Άρης έδειξε για μια ακόμη φορά ποιος είναι το… αφεντικό. Με την γκολάρα του Ντουκουρέ πέτυχε την δεύτερη νίκη του φέτος επί του ΠΑΟΚ, χωρίς να δεχθεί για τρίτο συνεχόμενο ματς γκολ από τον αντίπαλο του και να “αγκαλιάσει” την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ο Άρης ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, θα μπορούσε να είχε “σκοτώσει” νωρίς τον αντίπαλο του, αλλά μετά το 70′ έπαιξε με τη φωτιά, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη που του δίνει το “πάνω χέρι” για την έξοδο στην Ευρώπη. Ο… νόμος του Κλεάνθης Βικελίδης για μια ακόμη φορά ήταν εμφατικός, ο Άρης συνέχισε την παράδοση σύμφωνα με την οποία όταν προηγείται κερδίζει και ολοκλήρωσε δίκαια τον πρώτο γύρο των πλέι οφ με 53 βαθμούς στην 3η θέση!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ, ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς επέστρεψε στα στόπερ, δίπλα στον Φαμπιάνο, με τον Ντουκουρέ να καλύπτει το κενό του Σάσα στα χαφ. Από εκεί και πέρα ο Χερμάν Μπούργος διατήρησε όπως αναμενόταν τόσο τον Εμπακατά όσο και τον Πάλμα στο αρχικό σχήμα. Οι πρώτοι έντεκα του Άρη στο ντέρμπι: Κουέσταμ, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα, Καμαρά.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ

Το ντέρμπι είχε… τρελό ρυθμό από το πρώτο λεπτό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον Άρη να είναι αυτός που με την… γκολάρα του Ντουκουρέ να βρίσκει δίχτυα στο 17′! Εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια, ο Ντουκουρέ ανενόχλητος σηκώνεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πασχαλάκη (1-0). Η κιτρινόμαυρη ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίωρο, δείχνοντας ότι είναι αυτή που θέλει περισσότερο το ματς.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΪ ΕΓΙΝΕ… ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΟΣ

Το ματς πήρε φωτιά στο 36′, όταν ο Μιχάι “γκρέμισε” τον Καμαρά, ως τελευταίος παίκτης, ο Γκοτίνιο αντί να τον αποβάλλει απευθείας, έδειξε κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να γίνει… ροντέο. Ο Πορτογάλος έδειξε κόκκινη στον Μπούργος (!), ο Άρης πείσμωσε περισσότερο και είχε δυο τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 45′ ο Ματίγια έκανε φοβερή εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, ο Μαντσίνι έχασε εξαιρετική ευκαιρία να “σκοτώσει” τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε την μπάλα.

“ΦΩΤΙΑ” Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ

Ο Άρης μπήκε φουριόζος και στο β΄ μέρος! Στο 47′ μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Μετά την απομάκρυνση του Μιχάι, ο Μαντσίνι από πλάγια θέση πήγε να πλασάρει τον Πασχαλάκη, αδύναμα όμως, ο Μιχάι έσωσε! Ο ΠΑΟΚ στη μοναδική ίσως, φάση που απείλησε έχασε καλή ευκαιρία στο 51, όταν ο Κούρτιτς γέμισε, έπιασε την κεφαλιά ο Βαρέλα, απομάκρυνε η άμυνα του Άρη, στο ριμπάουντ ο Μιχάι, αλλά στο σουτ η μπάλα πέρασε κόρνερ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Χερμάν Μπούργος από την… εξέδρα, έριξε στο 59′ τους Εντιαγέ, Γκάμα αντί των Πάλμα και Ιτούρμπε, με σαφή πρόθεση του Αργεντίνου να ελέγξει το κέντρο και να “τελειώσει” το ματς. Ξεκάθαρη η πρόθεση του Άρη να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του βλέποντας τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει μέτρα στο γήπεδο.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΚΑΜΑ

Όλα θα μπορούσαν να είναι… ιστορία στο 64′. Ο Καμαρά έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκάμα, αυτός πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έβγαλε σε κόρνερ. Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, με τον Γκάμα να την σπαταλάει, αν και για την κλάση του, θα έπρεπε να είχε “τελειώσει” το ματς!

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΙΧΑΪ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΑΛΛΑ…

Στο 70′ ήρθε με… καθυστέρηση η κόκκινη κάρτα στον Μιχάι, με δεύτερη κίτρινη. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά αντί να εκμεταλλευτεί ο Άρης την αριθμητική του υπεροχή, έδειξε να… υπερτιμάει τον αντίπαλο του. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, Ντουκουρέ και Ματίγια έδειχναν να μένουν από δυνάμεις και το ματς θύμιζε ρώσικη ρουλέτα. Στο 86′ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με τον Ολιβέιρα, με το δεξί σουτ από μακρινή απόσταση να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 76’ ο Χερμπάν Μπούργος προχώρησε σε νέες αλλαγές και μάλιστα μία εξ’ αυτών ξάφνιασε καθώς επέλεξε να βάλει τρίτο στόπερ Μπεναλουάν αντικαθιστώντας τον Καμαρά με σκοπό να θωρακίσει την άμυνά του. Στο τέλος οι κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη δίκαια και έδειξαν ποιος είναι το… αφεντικό!

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (85’ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε (59’ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (77’ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (59’ Ντιαγέ), Καμαρά (77’ Μπεναλουάν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (73’ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46’ Αουγκούστο), Κούρτιτς, Σοάρες (60’ Μπίσεσβαρ), Μίτριτα (73’ Ίνγκασον), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (79’ Ολιβέιρα)

To Top