Αφεντικό στην Ισπανία η Ρεάλ, «σάρωσε» ξανά την Μπαρτσελόνα!

Σαρωτική Ρεάλ Μαδρίτης! Η «βασίλισσα» πήρε και το δεύτερο «clasico» της σεζόν, αφού νίκησε άνετα με σκορ 86-79 την Μπαρτσελόνα για την ACB, δείχνοντας και πάλι πως είναι το αφεντικό στην Ισπανία! Με αυτόν τον τρόπο, παρέμεινε «απόλυτη» με 3/3 και έριξε στο 2-1 τους «μπλαουγκράνα».  

Το ματς ήταν αρκετά ανταγωνιστικό για τρεις περιόδους, ωστόσο σε κανένα σημείο δεν έδειξαν οι φιλοξενούμενοι έτοιμοι να πάρουν τα ηνία του αγώνα, αφού ποτέ δεν προηγήθηκαν για παραπάνω από 1 πόντο! Αντίθετα, οι Μαδριλένοι είχαν διαρκώς το προβάδισμα, το οποίο απλώς επέκτειναν στα τελευταία λεπτά, φτάνοντας μέχρι και στο +16 (82-66).

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Βενσάν Πουαριέ. Ο Γάλλος σέντερ κλήθηκε να καλύψει το κενό του απόντα Έντι Ταβάρες και το έκανε… και με το παραπάνω, αφού σκόραρε 22 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Φακούντο Καμπάτσο, που ήταν πραγματικός «ηγέτης» με 17 πόντους, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. 13 πόντους και 5 ασίστ μέτρησε ο Τζάναν Μούσα. Σπουδαία εμφάνιση με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ για τον 16χρονο Ισμαϊλά Ντιανέ!

Από πλευράς των ηττημένων, ξεχώρισε με 14 πόντους ο Νταρίο Μπριθουέλα, ενώ 12 πέτυχε ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις και 10 ο Νίκο Λαπροβίτολα. Ανησυχία για τον Άλεξ Αμπρίνες, που έπαιξε μόλις 10 λεπτά και αποχώρησε με τραυματισμό.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 37-33, 59-50, 86-79

To Top