ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφεντικό της πόλης! Άρης με μέταλλο, έβγαλε αντίδραση και «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ (2-1)

Αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν ο Άρης! Με τα γκολ του Σουλεϊμάνοφ και του Σαβέριο οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-1 του ΠΑΟΚ, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ.

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής με 2-1 και πάει στο παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο 45 λέπτο όπου ο Άρης σκόραρε στην πρώτη του τελική οι κιτρινόμαυροι που έδειξαν περισσότερο παθιασμένοι στην αναμέτρηση και είχαν την ουσία κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να φύγουν με το τρίποντο απο την έδρα τους.

Κορυφαίος για τον Άρη ήταν ο Κίκε Σαβέριο που έβγαλε την ασίστ στον Σουλεϊμάνοφ για το 1-0, ενώ με προσωπικό τέρμα έγραψε το 2-0. Μεγάλο παιχνίδι και απο τον Ζαν Ζουλ που ήταν πανταχού παρών.

Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές στο παιχνίδι, προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα του με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 2-1.

 

ΜΕ ΣΑΒΕΡΙΟ, ΤΖΟΥΡΑΣΕΚ ΚΑΙ ΝΤΑΡΙΝΤΑ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα προχώρησε ο Άκης Μάντζιος. Η επιστροφή του Νταρίντα στην αρχική ενδεκάδα αφού εξέτισε την τιμωρία του ήταν δεδομένη, όχι όμως και η φανέλα βασικού στους Σαβέριο και Τζούρασεκ, θέσεις που παίζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η αρχική ενδεκάδα των κιτρινόμαυρων ήταν ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια. Στη μεσαία γραμμή οι Ζουλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα. Στην δεξιά πλευρά της επίθεσης ο Σουλεϊμάνοφ, στην αριστερή ο Σαβέριο και στην κορυφή ο Λορέν Μορόν.

 

ΝΩΘΡΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς μεγάλη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν. Μετά τα πρώτα 10 αναγνωριστικά λεπτά σημειώθηκε απο μία φάση στις δύο εστίες.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή στο 10′ με μια κεφαλιά του Μπράντον που έδιωξε ο Μπράμπετς και στην ίδια φάση ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Νταρίντα να σουτάρει και τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Η αμέσως επόμενη καλή φάση σημειώθηκε από τον Άρη και τον Ζουλ στο 37, το σουτ όμως του παίκτη των κιτρινόμαυρων κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ… ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Οι παίκτες του Άρη πηγαίνοντας στα αποδυτήρια δέχτηκαν τις οδηγίες του Άκη Μάντζιου ο οποίος τους είπε ότι πρέπει να το πιστέψουν και να κυνηγήσουν το γκολ. Και το κατάφεραν στα 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Πολύ ωραία σέντρα του Σαβέριο από αριστερά, ο Σουλεϊμάνοφ βρέθηκε στη μικρή περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ Ο ΣΑΒΕΡΙΟ

Στο 59 ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σαβέριο που πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Μορόν μετά από λάθος του Κεντζιόρα πάσαρε στον Σαβέριο που με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι κάνοντας το 2-0.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ 75΄

Στο 75ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1. Ο Κωναταντέλιας βρήκε με κάθετη τον Σβαμπ, αυτός αντί για σουτ γύρισε την μπάλα, οι αμυντικοί του Άρη δεν έδιωξαν και ο Μπάμπα κατάφερε να σκοράρει.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5′ Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (82′ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90+5′ Ζαμόρα), Σαβέριο (81′ Παναγίδης), Μορόν (90+5′ Φεράρι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (68′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (68′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68′ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (56′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82′ Τζίμας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντι Πούτρος (Δανία)

ΒΟΗΘΟΙ: Λαρς Χούμελγκααρντ (Δανία), Ντένιζ Γιουρντακούλ (Δανία)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR: Γιόνας Χάνσεν (Δανία)

AVAR: Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

To Top