Αφιέρωμα στην οικογένεια Γκάμα από την Μπράγκα

Αφιέρωμα στην ιδιαίτερη σχέση της Μπράγκα με την οικογένεια Γκάμα έκανε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Πορτογαλίας με αφορμή τον νεαρότερο εκπρόσωπο, τον 18χρονο Ντίνις.

Η οικογένεια Γκάμα είναι εκ των σταθερών τροφοδοτών αθλητών στην πορτογαλική ομάδα καθώς στο αφιέρωμα που παρουσίασε η Μπράγκα, η ιστορία ξεκινάει αρκετές δεκαετίες πριν, από τον παππού του 18χρονου Ντίνις, τον Αλίπιο Σίλβα Γκάμα ο οποίος αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Άπαντες στην οικογένεια έκαναν τα πρώτα βήματά τους από την Μπράγκα. Ρουί, Αουγκούστο, Φελισιάνο και φυσικά ο εξτρέμ του Άρη, Μπρούνο Γκάμα. Ο τελευταίος ήταν στα τμήματα υποδομής από το 1998 έως και το 2004.

Σε ηλικία 17 ετών η Πόρτο απέκτησε τα δικαιώματά του κι έτσι με τη φανέλα της Μπράγκα αγωνίστηκε σε μόλις ένα παιχνίδι (τη σεζόν 2003-04) και σε ακόμη 17, στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2006-07.

Ο κατά 17 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του Μπρούνο, Αουγκούστο, δεν έκανε συμμετοχή με την Μπράγκα σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς περιορίστηκε μόνο σε αγώνες με τα τμήματα υποδομής.

To Top