Αφιέρωμα στον Μήτογλου και το Γουέικ Φόρεστ!

Αφιέρωμα στον Κώστα Μήτογλου για την απόφασή του να παίξει μπάσκετ στο ίδιο πανεπιστήμιο που αναδείχθηκε ο Τιμ Ντάνκαν και ο Κρις Πολ, αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή του NCAA από το επαγγελματικό μπάσκετ και τον Άρη.

Το αφιέρωμα στον Μήτογλου από το sport24.gr:

Να διεκδικήσει το όνειρο του, ζώντας όλες τις συγκινήσεις στο έπακρο, αποφάσισε ο Κώστας Μήτογλου και για αυτό στα 18 του ετοιμάζει βαλίτσες για την Αμερική και το φημισμένο Wake Forest (εκεί όπου μεταξύ πολλών άλλων, έχουν φοιτήσει και αγωνιστεί οι Τιμ Ντάνκαν και Κρις Πολ).

Τον διεθνή φόργουορντ, τον γνωρίσαμε καλύτερα από τον Άρη, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του. Για να μάθουμε όλα όσα τον αφορούν (δεν πάει και κάθε ημέρα Έλληνας παίκτης στο Wake Forest) επικοινωνήσαμε με τον πατέρα του, Δημήτρη που μας παρείχε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

“Ο Κωνσταντίνος στα μικράτα του έπαιζε ποδόσφαιρο και μάλιστα βρισκόταν στα τμήματα του ΠΑΟΚ”, εξήγησε ο πρεσβύτερος Μήτογλου, για να προσθέσει πως “στα 12 του χρόνια το ύψος του στάθηκε εμπόδιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα και μεταπήδησε στο τμήμα μπάσκετ του “Δικέφαλου” της Θεσσαλονίκης. Εκεί, αγωνίστηκε για δυο χρόνια και στα τέλη της δευτέρας Γυμνασίου βρέθηκε στα Αστέρια, την Ακαδημία του Θεόδωρου Ροδόπουλου. Η συμμετοχή του στις Εθνικές ομάδες, ήταν μια από τις πραγματικότητες της ζωής του από τα 15 του, όταν κλήθηκε στην Παμπαίδων”.

Έτσι, έμελλε να ξεχωρίσει. Στα 17, αν και είχε προτάσεις από πολλές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων αθηναϊκών -και ο νοών νοείτω), επέλεξε να αγωνιστεί στον Άρη.

Η πρόταση από το Wake Forest και οι άλλοι

Έπειτα από ένα χρόνο στους “κίτρινους” και αφότου ενηλικιώθηκε (11/6), ήλθε η ώρα να πάρει μόνος του την πρώτη σοβαρή απόφαση για τη ζωή και την καριέρα του. Θα έμενε στην ημεδαπή ή θα δοκίμαζε την τύχη του, στην άλλη ακτή του Ατλαντικού; “Ο μικρός, παρέα με έναν φίλο του, ετοίμασαν και έστειλαν σε διάφορα κολέγια των ΗΠΑ videos με highlight από όσα είχε κάνει, έως εκείνη τη στιγμή. Ο χρόνος του ήταν περιορισμένος, καθώς είχε και τις σχολικές εξετάσεις και για αυτό το υλικό έφτασε στο Temple, το Old Dominion και το Wake Forest. Δεν έφτασε ποτέ στο Miami και το Oregon”. Παρ΄όλα αυτά, τα πανεπιστήμια που ενδιαφέρθηκαν να τον εντάξουν στο πρόγραμμα τους, ήταν συνολικά 10. Ο Κωνσταντίνος μελέτησε όλες τις προτάσεις με την οικογένεια του “και αφού είπαμε ό,τι είχαμε να πούμε, κατέληξε στο Wake Forest. Η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική του”.

Γιατί ξεχώρισε το συγκεκριμένο κολέγιο; “Οι εγκαταστάσεις, το επιτελείο και το πρόγραμμα σπουδών ήταν οι κύριοι λόγοι που έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή, ενώ ήταν πια σίγουρος για την απόφαση του όταν είδε τον τρόπο που δουλεύουν στο κολέγιο του Winston-Salem, στη North Carolina, μαζί και η συζήτηση που είχε με τον Danny Manning”, δηλαδή τον νέο του προπονητή, εκ των θρύλων του Kansas και επί 15ετίας NBAer (σε Clippers, Hawks, Suns, Bucks, Jazz, Mavs και Pistons), πριν γίνει team manager στο Kansas και μετά assistant coach, με την Tulsa να του δίνει το 2012 την ευκαιρία να γίνει head coach.

Το κεφάλαιο “Άρης”

Το βράδυ της Δευτέρας (7/7), ο Δημήτρης Μήτογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη, διότι οι “κίτρινοι” είχαν κάποια αιτήματα. “Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Επιλέξαμε τον ηπιότερο δρόμο, δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το επίσημο site της ΚΑΕ”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της ΚΑΕ Άρης επισήμανε ότι η ομάδα δεν είναι δυνατόν να χάσει τον παίκτη, χωρίς κανένα κέρδος και πρότεινε να διατηρήσει τα δικαιώματά του για την Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΝΒΑ. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον εκπρόσωπο του 18χρονου παίκτη, Νίκο Λώτσο και μετά οι σχετικές ανακοινώσεις.

Συμπερασματικά “το μέλλον του Κωνσταντίνου είναι στην Αμερική και κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η συνέχεια. Μόνο ο Θεός. Το αν θα μείνει στην Αμερική και το NBA ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα και σε κάποια ομάδα είναι άγνωστο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως ο Κωνσταντίνος, όπου και αν βρίσκεται, θα προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα γίνεται. Στόχος του είναι να βελτιώνεται συνεχώς στον χώρο του μπάσκετ και δίνει τον καλύτερό του εαυτό”.

To Top