slideshow-3

Αφιέρωμα στον “πεσκαντίτο” με αναφορά στον Άρη: “Οι έξι καλύτερες στιγμές της καριέρας του” (videos)

Ο Γουατεμαλτέκος, Κάρλος Ρουίζ ή αλλιώς “el pescadito” (“το ψαράκι”), έχει γράψει την δική του ξεχωριστή ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας του και παρότι αγωνίστηκε για μισή μόλις σεζόν με την φανέλα του Άρη έχει χαραχτεί στην μνήμη όλων για τα σημαντικά του γκολ, κυρίως στο Europa League.

Έχει καταφέρει και έχει αφήσει την “σφραγίδα” του στο MLS αλλά και στην Εθνική Γουατεμάλας, καθώς δίχως υπερβολή, ήταν ότι καλύτερο είχε “βγάλει” ποδοσφαιρικά η χώρα του.

H λατινόφωνη εκδοχή του ESPN προχώρησε σε ένα αφιέρωμα στον Κάρλος Ρουίζ, με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Αρχικά, αναφέρεται στο ξεκίνημα της καριέρας του, στις αρχές της δεκαετίας του 90΄, όταν μπήκε στις ακαδημίες της Μουνισιπάλ στην Γουατεμάλα. Στην ομάδα επέστρεψε για μία δεύτερη θητεία το 2014.

Στιγμή νο2, στις 20 Οκτωβρίου του 2002 στην πρώτη του σεζόν στο MLS. Μπροστά σε 60.000 κόσμο, φορώντας την φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι σκοράρει στο 112΄απέναντι στην Νιου Ίγκλαντ Ροβολούτιον και χαρίζει το πρωτάθλημα στην ομάδα του!

 

Ακολουθεί η σύντομη εμπειρία στο πρωτάθλημα της Παραγουάης και την Ολίμπο, που παρότι σκόραρε σε έξι μήνες 10 γκολ σε 18 ματς, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο πρωτάθλημα της χώρας.

Έπειτα, η αναφορά στον Άρη και το Europa League, οπου το ESPN ξεχνά το γκολ απέναντι στην Αούστρια Βιέννης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αλλά και το γκολ στην ρεβάνς.

Όπως αναφέρει: “Τον Σεπτέμβριο του 2010 όπως αναφέρει το ESPN  ο Άρης αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Γουαλτεματέκο φορ βασικό.

Την 2η αγωνιστική αντιμετώπισε την Ρόζενμποργκ απέναντι στην οποία σκόραρε στο τελικό 1-1, στο 43΄. Στην επίσκεψη στο “Βιθέντε Καλντερόν”, ο Ρουίζ μπήκε αλλαγή στο 83΄, στην νίκη με 3-2 απέναντι στην Ατλέτικο”.

 

Σεπτέμβριο του 2016 και ο “πεσκαντίτο” γίνεται με 39 γκολ ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Γουατεμάλας σε επίσημα ματς, καθώς σκοράρει πέντε γκολ στο 9-2 επί της Saint Vincent and the Grenadines. Συνολικά είχε 68 γκολ σε 133 παιχνίδια.

Τελευταία κορυφαία στιγμή στην καριέρα του, η εμπειρία του στο Μεξικό και την Πουέμπλα, στην οποία πήγε μόλις έφυγε από τον Άρη τον Δεκέμβριο του 2009.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το αφιέρωμα…

 

To Top