Αφιέρωμα στο “terra.com”: Άρης, Άγιαξ και άλλες ομάδες ονόματα από τη μυθολογία! (photos)

Το ισπανόφωνο σάιτ “terra.com” έκανε αφιέρωμα στις ομάδες που έχουν ονόματα από την (ελληνική κυρίως) μυθολογία και το αφιέρωμά τους ξεκίνησε από τον Άρη και μάλιστα με φωτογραφία την 11αδα του Άρη από τον ιστορικό αγώνα στο Μάντσεστερ κόντρα στην Σίτι, στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ τον Φεβρουάριο του 2011. Ούτε ένας δεν βρίσκεται σήμερα στην ομάδα…

Το αφιέρωμα στο “terra.com” από τα μεγαλύτερα σάιτ παγκοσμίως αναφέρει επίσης και τον Ολυμπιακό στις ομάδες με παραπομπή στην ελληνική μυθολογία. Δεν θα μπορούσε να λείψει ο Άγιαξ (Αίαντας), η ιταλική Αταλάντα (Αταλάντη), η Ατλάντε από το Μεξικό, η Φορτούνα Σιτάρντ (από την ρωμαϊκή θεά Τύχη) και όλες οι Σπάρτες, του Ρότερνταμ, η σκοτζέζικη και της Πράγας… Επίσης η Έρκουλες, πρώην ομάδα του Νταβίντ Αγκάνθο (αναφέρουν και την ολλανδική Έρκουλες, αλλά όχι τον Ηρακλή).

Η φωτογραφία που επιλέχθηκε για τον Άρη είναι η 11αδα του επαναληπτικού στο Μάντσεστερ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Φατί, Πρίττας, Τόχα, Νέτο, Σακάτα, Μπομπαντίγια και στο μικρό κείμενο περιγράφεται ουσιαστικά το σήμα του Άρη και η στάση του θεού του πολέμου.

To Top