ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Eθνικός ήρωας”! Αφιέρωμα της ισπανικής ομοσπονδίας για το τέλος του Γκάλη! Αυτό που δεν έκανε η ΕΟΚ…

Αν μη τι άλλο οι Ισπανοί ξέρουν και να αναγνωρίζουν και να αποτείνουν φόρο τιμής εκεί που πρέπει. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ισπανική ομοσπονδία στην ιστοσελίδα της έκανε αφιέρωμα για το τέλος της μπασκετικής καριέρας του κορυφαίου Έλληνα αθλητή, κάτι που… φυσικά δεν συνέβη με την ελληνική ομοσπονδία!

Στο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της ισπανικής ομοσπονδίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Ο Νικ Γεωργαλής (Γιούνιον Σίτι, Νιου Τζέρσεϊ, 23/7/1957), γνωστότερος ως Νίκος Γκάλης, υπήρξε ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας στην ιστορία. Ένας ασταμάτητος σκόρερ, που μετέτρεψε την μικρή σωματοδομή του (1,83μ., 80 κιλά) σε πλεονέκτημα για να κερδίσει κάθε αντίπαλο με την ταχύτητα των ποδιών του και το γρήγορο σουτ του. Μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη οδήγησε τον Άρη στην ελίτ και έδωσε στην Ελλάδα τον ευρωπαϊκό τίτλο το 1987”.

Αναφέρονται κι άλλες λεπτομέρειες από την καριέρα του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, που όμοιό του φυσικά δεν… μπόρεσε να κάνει η ελληνική ομοσπονδία. Τυχαίο;

To Top