ΜΠΑΣΚΕΤ

Αφιέρωμα της Euroleague στον Άρη ενόψει Eurocup – Ο παθιασμένος κόσμος και όχι μόνο

Η επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη είναι γεγονός, καθώς φέτος θα συμμετάσχει στο Eurocup, που διοργανώνει η Euroleague.

Η λίγκα παρουσίασε σήμερα τα παιχνίδια, που θεωρεί ότι θα είναι… κλειδιά για τους κιτρινόμαυρους στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία τους.

Στο σχετικό θέμα αρχικά αναφέρει:

Επιστρέφοντας στο EuroCup για πρώτη φορά από το 2016, ο Αρης Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά στην προσπάθειά του για μια δεύτερη χρυσή εποχή. Ο Άρης έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα Ελλάδος, αλλά το τελευταίο του ήρθε το 1991. Κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα 1992-93 και το Κύπελλο Κόρατς 1996-97 και έφτασε στον τελικό του EuroCup του 2006. Καθώς ο ΑΡΗΣ προσπαθεί να εξελιχθεί σε διεκδικητή του EuroCup, εδώ είναι μερικά βασικά παιχνίδια που πρέπει να παρακολουθήσετε…” και παρακάτω ακολουθούν οι αγώνες που… προτείνει η Euroleague, με το απαραίτητο σχόλιο.

Πιο αναλυτικά:

1η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Θα είναι αρκετά βάπτισμα του πυρός, η επιστροφή με έναν εντός έδρας αγώνα με τον πρωταθλητή. Ο Αρης φιλοξενεί την Γκραν Κανάρια σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι στο Nick Galis Hall. Οι οπαδοί του Άρη θα είναι σίγουρα έτοιμοι για την επιστροφή της ομάδας τους στο EuroCup και αναμένεται να υπάρχει ξέφρενο κλίμα μετά από επτά χρόνια απουσίας από τη διοργάνωση. Αθλητικά, είναι το μεγαλύτερο τεστ που μπορεί να κάνει ο Άρης αμέσως. Κερδίσει ή να χάσει, θα είναι πολύ νωρίς για συνέπειες, αλλά είναι ένα σκαλοπάτι για να ξέρεις τι να περιμένεις αργότερα.

12 αγωνιστική: TURK TELEKOM-ΑΡΗΣ

Είναι πάντα ξεχωριστό για τον Άρη να παίζει κόντρα σε τουρκικές ομάδες. Κέρδισε τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους της ενάντια σε Τούρκους, νικώντας την Αναντολού Εφές Κωνσταντινούπολης στο πρωτάθλημα του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1992 και την Τόφας Μπούρσα στους τελικούς του Κυπέλλου Κόρατς το 1997. Υπάρχει και ενδιαφέρον παρελθόν. Η Turk Telekom νίκησε τον Άρη στους “8” του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2000 και ο Άρης έχει 3-1 απέναντι στην ομάδα της Άγκυρας στο EuroCup. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη της Turk Telekom στη Θεσσαλονίκη από το 2008, κάτι που προσθέτει προσμονή και σε αυτήν την αναμέτρηση.

17η αγωνιστική: ΟΥΛΜ-ΑΡΗΣ

Ο Άρης έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα νωρίς, αλλά παίζει τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου εντός έδρας, τα οποία, δεδομένης της υποστήριξης των παθιασμένων οπαδών του, θα μπορούσαν να είναι κρίσιμα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ο τελευταίος εκτός έδρας αγώνας δρόμου της κανονικής περιόδου είναι στο Ουλμ εναντίον της πρωταθλήτριας του γερμανικού πρωταθλήματος. Αν ο Αρης είναι ακόμα στην κούρσα των πλέι οφ, σίγουρα θα έχει πολλούς φιλάθλους στις κερκίδες, ακόμα και στη Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τις πιθανότητες στα πλέι οφ, αυτό το παιχνίδι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη να σκεφτεί την επιστροφή του στο EuroCup και να δει πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να είναι στο τέλος της σεζόν.

To Top