ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφιέρωμα της Marca στο ρεκόρ του Αλκαράθ: “Τα 20 χρόνια σερί σε πάγκους και ο Άρης” (photos)

Αφιέρωμα της Marca, μιας από τις κορυφαίες εφημερίδες της Ισπανίας στον Λούκας Αλκαράθ, πρώην προπονητή του Άρη… Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί: “20 χρόνια σερί σε πάγκους” αναφερόμενοι σ’ ένα μοναδικό ρεκόρ, που έχει και λίγο από… Άρη.

“Όταν ο Ζιντάν, ο Λουίς Ενρίκε, ο Γκουαρντιόλα ή Αμπερλάντο, ο Σιμεόνε, ο Λοπεντέγκει κ.α. είχαν επιτυχίες, ο Λούκας Αλκαράθ έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως προπονητής της Recreativo στη Segunda, το 2000. Αυτοί οι σπουδαίοι παίκτες έγιναν προπονητές. Πολλοί από αυτούς είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, με το βιογραφικό τους γεμάτο τίτλους, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι συσσώρευσαν 20 εποχές διαδοχικά, χωρίς να λείπουν  σε κάποιο πάγκο ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Αλκαράθ το πέτυχε. Και υπόσχεται να μην το εγκαταλείψει. Μια ζωή αφιερωμένη στη μελέτη του παιχνιδιού, στη βελτίωση του ποδοσφαιριστή, σωματικά και διανοητικά, για να γίνει προφήτης στη γη του, κάτι που είναι σχεδόν πάντα αδύνατο” αναφέρει μεταξύ άλλων η ισπανική εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο μοναδικό ρεκόρ του Αλκαράθ συμπεριλαμβάνεται ότι η μοναδική ομάδα που κουτσάρισε εκτός των ισπανικών συνόρων ήταν ο Άρης!

 

To Top