ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αφιέρωμα του France Football στον Ντανίλο με εκτενή αναφορά στον Άρη και… παρέμβαση Φατί! (video)

Το France Football έκανε αφιέρωμα στην ποδοσφαιρική πορεία του Ντανίλο Περέιρα και φυσικά υπάρχει εκτενής αναφορά στη θητεία του στον Άρη το 2011, με δηλώσεις του τότε συμπαίκτη του, Ρικάρντο Φατί!

Οι δυο τους συνυπήρξαν για ένα εξάμηνο στον Άρη και ο Φατί αποκάλυψε στο έγκυρο γαλλικό περιοδικό ότι από τότε φαινόταν η εξέλιξη που θα είχε και πως ο ίδιος λειτούργησε σαν… πατέρας του στο διάστημα που ήταν στη Θεσσαλονίκη.

“Έφτασε αργά στη Θεσσαλονίκη και δεν πρόλαβε να μπει στη λίστα της ομάδας στην UEFA για τους αγώνες στο Europa League”, είπε ο Φατί για τον Ντανίλο και πρόσθεσε: “Αμέσως τον πήρα υπό την… προστασία μου. Μιλούσαμε και οι δύο ιταλικά. Του είχε αρέσει στην Ιταλία”.

Στο France Football ο Φατί αποκάλυψε επίσης πως καλούσε τον Ντανίλο σπίτι του και έβλεπαν μαζί αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ και χρόνια πλέον ο πρώην μέσος του Άρη πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση με την φανέλα της Πόρτο και της Παρί από φέτος. “Ήταν ένα ντροπαλό νεαρό παιδί, ήσυχος και πολύ ευγενικός. Δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δεν έκανε αστεία. Ήταν πολύ ήρεμος. Μαθαίνω ότι έτσι είναι και σήμερα στην Παρί. Είναι ένας πολύ καλά μορφωμένος άνθρωπος, πολύ καλό παιδί. Ευγένεια και ντροπαλότητα ήταν τα στοιχεία που θυμάμαι από εκείνον. Σαν χαρακτήρας δεν έχει αλλάξει, δεν χρειάστηκε άλλωστε να κάνει κάτι για να αλλάξει την προσωπικότητα που είχε. Έβλεπα τον εαυτό μου σαν… πατέρα του, γιατί μου θύμισε εμένα, όταν είχα πάει στη Ρόμα. Ήθελα να τον βοηθήσω, είχαμε ωραίες συζητήσεις, ήταν αυτός ο τρόπος για να τον κάνω να αισθανθεί άνετα”.

Ο Φατί αναφέρθηκε και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ντανίλο, λέγοντας πως ανακάλυψε έναν “πραγματικό αμυντικό μέσο, δυνατό για την ηλικία του, ήταν ήταν έτοιμος. Είχε φοβερή φυσική, σωματική δύναμη” και θυμήθηκε το γκολ βολίδα κόντρα στην ΑΕΛ: “Θυμάμαι ένα γκολ που έβαλε, έξω από τη μεγάλη περιοχή σε ματς με τη Λάρισα. Ενθουσιάστηκε και ο Κρίστιαν Πορτίγια, συμπαίκτης και γείτονας, με τον οποίο ο Ντανίλο μιλούσε για ώρες μετά για αυτό το γκολ! Ήταν μια ρουκέτα! Ήταν μικρός, αλλά έδειξε καλή παρουσία. Μπορεί να είναι ντροπαλός, αλλά αν τον ξέρεις, μπορείς να μιλήσεις για τα πάντα μαζί του. Στη διάρκεια των προπονήσεων έδειχνε δύναμη, συγκέντρωση, ήταν σωματικά και ψυχολογικά δυνατός, νικητής. Το νιώσαμε ότι έχει δυναμική σαν παίκτης. Του έκανε καλό η Ελλάδα έστω κι αν έμεινε λίγο, γιατί είδε κάτι διαφορετικό. Έπαιζε με άνδρες σε ένα πρωτάθλημα, που μπορεί να μην ήταν το κορυφαίο, αλλά ήταν καλό για να κοντραριστεί και να βελτιωθεί”.

To Top