ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αφιέρωμα των Λευκορώσων: “Σταρ ο Μπράμπετς, επτά φορές πάνω το μπάτζετ του Άρη από την Γκόμελ”

Στο μικροσκόπιο των Λευκορώσων μπήκε ο Άρης ενόψει των δυο αγώνων που θα δώσει με την Γκόμελ για το Conference League, μετά τη σημερινή κλήρωση.

Σε μια μεγάλη ανάλυση-αφιέρωμα η tribuna.ru σκιαγραφεί τους κιτρινόμαυρους με φωτογραφία από το Κλεάνθης Βικελίδης και όπως αναφέρει:

“Αρχηγός (σ.σ. εδώ κάτι τους… διέφυγε) και βασικός σταρ του Άρη είναι ο Γιάκουμπ Μπράμπετς. Ο 29χρονος σέντερ μπακ έπαιξε στους τελευταίους οκτώ αγώνες της εθνικής Τσεχίας και έπαιξε έναν αγώνα στο Euro 2020. Κλήθηκε στην εθνική Σουηδίας και ο 31χρονος αμυντικός Daniel Sundgren. Ωστόσο, το συμβόλαιο του Σκανδιναβού με τον Άρη λήγει στις 30 Ιουνίου και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα όμως θα αποχωρήσει από την ομάδα ο 34χρονος Κωνσταντίνος Μήτρογλου.

Ο φόργουορντ έπαιξε στην Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Ο 31χρονος Μπαντού Εντιαγέ έχει επίσης εμπειρία παίζοντας σε μεγάλα τουρνουά. Το 2018, ο Σενεγαλέζος, που τότε υπερασπιζόταν τα χρώματα της Στόουκ Σίτι, έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τη σημερινή σύνθεση του Άρη αξίζει να σημειωθεί ο επιθετικός Αμπουμπακάρ Καμάρ. Το περασμένο καλοκαίρι, το συμβόλαιο του παίκτη αγοράστηκε από τη Φούλαμ έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ – αυτή είναι η μεταγραφή ρεκόρ του συλλόγου στην ιστορία. Την περασμένη σεζόν ο 27χρονος Μαυριτανός σημείωσε 10 γκολ σε 25 ματς”.

Ανάμεσα στ’ άλλα δίνει έμφαση και στο μπάτζετ των δυο ομάδων υπογραμμίζοντας ότι είναι επτά φορές πιο μεγάλο αυτό του Άρη. “Το συνολικό κόστος της σύνθεσης του Άρη 23,78 εκατ. ευρώ, της Γκόμελ 3,45 εκατ. ευρώ. Κατά μέσο όρο, ένας παίκτης: του Άρη – 720 χιλιάδες ευρώ, της Γκόμελ 133 χιλιάδες ευρώ”.

To Top