ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αφιέρωμα των Μιλανέζων στον Άρη! Η… υποχρεωτική νίκη, η προϊστορία και ο Νίκος Γκάλης!

Νίκη υποχρεωτικά. Αυτό είναι το σκεπτικό των ανθρώπων της Αρμάνι Μιλάνου για τον αγώνα της Τρίτης με τον Άρη και αποτυπώνεται και στον τίτλο του αφιερώματος για τους κίτρινους στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής ομάδας.

Στο ξεκίνημα του αφιερώματος οι Μιλανέζοι προαναγγέλουν τον αγώνα της Τρίτης και αναφέρουν πως μετά τη νίκη του Άρη επί της Νεπτούνας και την δική τους ήττα από την Άλμπα στο Βερολίνο “η προσεχής αναμέτρηση είναι ζωτικής σημασίας σε έναν όμιλο τόσο δυνατό”. Η Αρμάνι προπονήθηκε κανονικά το σαββατοκύριακο, ακόμα και οι Τζαμέλ Μακ Λιν και Κρούνοσλαβ Σίμον, οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο Ολ Σταρ Γκέιμ του καμπιονάτο στο Τρέντο.

Για την ιστορία του Άρη αναφέρουν όλες τις μεγάλες στιγμές της πορείας των κίτρινων τις περασμένες δεκαετίες, αλλά και την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την παρουσία πλέον του Νίκου Λάσκαρη. Κάνουν λόγο για την μόνιμη παρουσία 5.000 θεατών στο Αλεξάνδρειο, “του οποίου η κεντρική σάλα έχει αφιερωθεί στον Νίκο Γκάλη, του οποίου η φανέλα με το Νο6 βρίσκεται στην οροφή του γηπέδου. Ο Γκάλης αναδείχθηκε 10 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος”.

galis_meneghin_mcadoo

Όπως ήταν λογικό γίνεται ειδική αναφορά στην προϊστορία των δύο ομάδων και τους διπλούς αγώνες την περίοδο 1986-87, όταν ο Άρης είχε κάνει το μπαμ στο Παλέ κερδίζοντας με 98-67 την Τρέισερ, αλλά ηττήθηκε στο Μιλάνο με 83-49 και αποκλείστηκε. Την επόμενη χρονιά, 1987-88, οι κίτρινοι αντιμετώπισαν ξανά την Τρέισερ και ηττήθηκαν στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Γάνδης.

Δύο πρώην παίκτες του ιταλικού πρωταθλήματος παίζουν στον Άρη και το αναφέρουν οι Μιλανέζοι. Ο Τζερέλ Μακ Νιλ ήταν στη Μοντεγκρανάρο και ο Οκάρο Γουάιτ στην Βίρτους Μπολόνια. Επίσης, γίνεται αναφορά στην καριέρα του Μάριο Μπόνι στον Άρη, “ενός Μιλανέζου που ποτέ δεν πέρασε από την Ολίμπια”, αλλά και στην παρουσία του Αντρέα Ματσόν στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

GALIS_MC

To Top