Αφιερωμένη στην εκστρατεία κατά του AIDS η 13η αγωνιστική

Η 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία κατά του AIDS ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS (1/12).

Σκοπός της ενέργειας είναι η ενημέρωση του κοινού, καθώς η πρόληψη είναι ο σημαντικότερος τρόπος αντιμετώπισης της μάστιγας που στην Ευρώπη δείχνει να μειώνεται, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου τα περιστατικά καταγράφουν αύξηση κατά 57%.

Στην προσπάθεια ενημέρωσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας πως ο ρόλος του ποδοσφαίρου δεν περιορίζεται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους.

«Κύρια επιδίωξη της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερωθούν όλοι οι φίλαθλοι και κυρίως οι νέοι, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, γιατί με την πρόληψη και ουσιαστικά με την προφύλαξη μπορούμε να στήσουμε τείχος μπροστά στο AIDS. Η Super League θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Ο ρόλος του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού δεν περιορίζεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι ευρύτερος και αφορά το σύνολο της κοινωνίας».

To Top