“Αχίλλειος πτέρνα” τα δίποντα!

Ένα βασικό στοιχείο του παιχνιδιού στο οποίο ο Άρης χρειάζεται άμεσα βελτίωση είναι το ποσοστό του στα δίποντα. Είναι η κατηγορία που δίνει τους περισσότερους πόντους σε μια ομάδα και σ’ αυτήν ο Άρης είναι τελευταίος στο πρωτάθλημα μετά τις τρεις πρώτες ασγωνιστικές!

Οι κίτρινοι γενικώς έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Οι 68 πόντοι που σκοράρουν κατά μέσο όρο δεν είναι παραγωγικότητα που θα ζήλευαν πολλές ομάδες, μάλλον το αντίθετο… Ο Άρης έχει μόλις 48/113 δίποντα, ποσοστό που φτάνει το 42,4% και είναι το χειρότερο στη φετινή Α1. Δεν είναι, όμως, μόνο το ποσοστό, αλλά και ο καθαυτός αριθμός των εύστοχων σουτ για δύο πόντους που πρέπει να βελτιωθεί. Οι κίτρινοι είναι τελευταίοι από τις ομάδες που έχουν δώσει τρεις αγώνες, με 48 εύστοχα σουτ!

Αυτό το ποσοστό οφείλεται κυρίως στην τετράδα που παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες μέχρι σήμερα. Με εξαίρεση τον Ντομινίκ Τζέιμς που έχει 11/20 δίποντα, οι υπόλοιποι τρεις παίκτες είναι ιδιαίτερα άστοχοι. Ο Σέρτζιο Κερούς έχει 6/19 δίποντα, ο Άντριαν Όλιβερ έχει 5/20 δίποντα και ο Χρήστος Ταπούτος 8/20 δίποντα. Στο σύνολο οι τέσσερις τους έχουν 30/79 σουτ, ποσοστό 38%, που είναι σαφώς πολύ χαμηλό. Αν εξαιρέσει κανείς τον Τζέιμς, τότε το ποσοστό πέφτει στο 32% (19/59)!

Οι υπόλοιποι παίκτες μαζί έχουν 18/34 δίποντα, που είναι ικανοποιητικό. Εκείνο που “σώζει” κάπως τον Άρη επιθετικά είναι τα τρίποντα! Οι κίτρινοι έχουν 21/55, ποσοστό 38%, που είναι αρκετά καλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν δώσει δύο αγώνες εκτός έδρας…

To Top