Αχτύπητος Ναδάλ, γράφει ιστορία στο Ρολάν Γκαρός

Το 16/16 κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ σημείωσε ο Ράφα Ναδάλ στον τρίτο γύρο του Roland Garros και οδεύει ολοταχώς προς τον 11ο τίτλο του στην πόλη του φωτός. 

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, ο Rafael Nadal επιβλήθηκε του Richard Gasquet με 6-3, 6-2, 6-2, για να κάνει άλλο ένα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Roland Garros και προς την παραμονή του στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο “Matador”, ο οποίος διεκδικεί το 11ο τρόπαίο του στο γαλλικό Grand Slam, είχε 37 winners και 16 αβίαστα λάθη, σε έναν φανταστικό αγώνα για εκείνον. Έχασε μόνο μια φορά το σερβίς του, σε σημείο που δεν ένιωθε την παραμικρή απειλή από τον Γάλλο, όταν ήταν ήδη μπροστά με 5-1 στο 1ο σετ.

Με τη σημερινή νίκη του, βελτίωσε το ρεκόρ του στο Roland Garros σε 83-2, ενώ συνολικά έφτασε τις 233 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις (233-34). Αυτό σημαίνει πως ισοφάρισε το 3ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, αυτό του Jimmy Connors, και πλέον βρίσκεται πίσω μόνο απ’ αυτά των Roger Federer (332) και Novak Djokovic (243).

Στον 4ο γύρο του Roland Garros, όπου θα βρεθεί για 13η φορά, ο Rafa θα αντιμετωπίσει τον Maximilian Marterer, σε άλλο ένα παιχνίδι που θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αξίζει να σημειωθεί πως αν κερδίσει τον Γερμανό, θα φτάσει και τις 900 νίκες καριέρας στο tour, κάτι που μόνο 4 παίκτες έχουν καταφέρει στο παρελθόν (Connors, Federer, Ivan Lendl και Guillermo Vilas).

Ο Marterer πάντως πραγματοποιεί το τουρνουά της ζωής του και για πρώτη φορά μπήκε στη 2η εβδομάδα ενός Grand Slam. Ο 22χρονος Γερμανός έχει χάσει μόνο ένα σετ μέχρι τώρα, από το Νο. 24 του ταμπλό, Denis Shapovalov. Σήμερα απέκλεισε τον Jurgen Zopp για τον 3ο γύρο, με 6-2, 6-1, 6-4.

Πηγή: tennisnews.gr

To Top